Informatii utile despre institutiile din judetul tau!

De ce sa irositi timp sau minutele din telefon incercand sa gasiti aceeasi informatie pe care la noi o puteti afla doar din cateva click-uri de mouse?
Cu noi economisiti timp si, poate, bani!

Sedinţă de lucru AOA Argeş - parlamentari de Argeş

postat in 14.11.2017 - 12:31 PM / autor: Anastasia Vizualizari articol 537


Medie calificativ: 0.00 in baza a 0 voturi
Va multumim pentru vot!


Sedinţă de lucru AOA Argeş - parlamentari de Argeş
In data de 10 noiembrie 2017, din initiativa Consiliului Director al Asociatiei Oamenilor de Afaceri Arges a avut loc o Sedinta de lucru cu oficialitati ale judetul Arges, din partea carora au participat:

 - Presedintele Consiliului Judetean – Dan Manu;

- Prefectul Judetului Arges – Emilian Dragnea;

- Viceprimar Pitesti – Laurentiu Zidaru;

- Parlamentari PSD – Senatorii: Serban Valeca, Cristina Stocheci, Gheorghe Marin si Deputatii: Mircea Draghici, Simona Bucura Oprescu, Radu Vasilica, Catalin Radulescu, Nicolae Velcea, Nicolae Georgescu;

- Parlamentar USR: Ionut Mosteanu, impreuna cu Claudiu Nasui, deputat din alt colegiu;

- Parlamentar PNL: Danut Bica.

Principalele teme supuse discutiilor au fost:

 1. Plata defalcata TVA si evaziunea fiscala – s-a atras atenția asupra faptului ca OG 23/2017 este in vigoare in vechea forma si ca aplicarea ei ar avea efecte negative pentru economie.

Parlamentarii au mentionat ca nu se mai pune problema aplicarii OG 23/2017 in prima forma, ci in forma actualizata, aprobata in Senat, dand asigurar ca in Camera Deputatilor actuala ordonanta va fi modificata tinandu-se cont de solicitarile mediului de afaceri.

AOA Arges a inaintat propunerea de amanare a aplicarii prezentei ordonante pana la 1 ianuarie 2019.

 

 1. Pentru trecerea contributiilor de la angajator la angajat, s-a solicitat o perioada mai mare pentru implementare (justificare reiesind din necesitatea schimbarii contractelor, adaptarii Revisalului, etc., activitati care necesita timp).

 

 1. Deficit bugetar imens la nivelul bugetului de asigurari sociale (Pensii) deficit ce se doreste a fi acoperit partial/punctual prin desfiintarea sau reducerea contributiei obligatorii la Pilonul II, dar si prin transferuri suplimentare de la bugetul de stat (grevarea bugetului de stat de sarcini suplimentare);

 

 1. Corelarea salarialui mediu net din zona privata cu cel din zona bugetara (in momentul de fata exista un decalaj de cca 60%*) in special in contextual noii legi a salarizarii bugetare (inclusiv la nivel local).

S-a insistat asupra necesitatii acestor modificari pentru a tine forta de munca in tara si pentru a creste calitatea fortei de munca, in caz contrar fiind iminenta o crestere a preturilor pentru produse si servicii si implicit, cresterea inflatiei.

 

 1. OUG nr. 60/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap – s-au evidentiat efectele negative ale aplicarii acestui Act Normativ asupra mediului de afaceri dar si asupra persoanelor cu handicap si a unitatilor protejate autorizate, solicitandu-se revenirea la setul de reguli aplicabile anterior ordonantei.

 

 1. Asigurarea resurselor bugetare necesare demararii proiectelor mari de infrastructura (proiecte de importanta UE cu finantare asigurata din fonduri nerambursabile UE (ex: Autostrada Pitesti-Sibiu, Centura de Sud a Capitalei, etc.)).

S-a prezentat situatia actuala a studiului de fezabilitate pentru realizarea autostrazii Pitesti – Sibiu, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa fie incheiate procedurile de atribuire a lucrarilor pentru 2 tronsoane. Tot in acest punct al discutiilor a fost argumentata ideea necesitatii aducerii de amendamente Legii Achizitiilor Publice, in scopul evitarii pe viitor a intarzierii demararii proiectelor de infrastructura.

 

 1. Repere importante din Strategia de Dezvoltare a Judetului Arges si a Municipiului Pitesti care influenteaza activitatea din mediul de afaceri argesean.

A fost ridicata problema deficitului de forta de munca la nivelul judetului Arges, atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ.

Un punct de vedere comun l-a constituit necesitatea schimbarii legislative in domeniul invatamantului romanesc, cu accent pe dezvoltarea invatamantului profesional si tehnic si dezvoltarea invatamantului dual.

 

 1. Investitii / Fonduri europene

Reprezentantii AOA Arges au argumenat ca statul trebuie sa fie locomotiva de crestere inestitionala prin marirea bugetelor de investitii si atragerea de fonduri europene.

Pe cealalta parte, parlamentarii au reamintit motivul principal ce a condus la intarzierea atragerii de fonduri europene, respectiv reautorizarea Autoritatilor de management, incheiate in luna iunie 2017. Totodata s-a preconizat o creste a nivelului de atragere de fonduri si o diminuare a birocratiei.

 

In urma discutiilor s-a ajuns la unele puncte de vedere comune care au fost preluate de parlamentari pentru a fi prezentate in Senat si Camera Deputatiilor.

Totodata, in cadrul aceste intalniri s-au stabilit premizele ca astfel de dezbateri sa fie organizate trimestrial, inscopul unei mai bune comunicari, si al crearii unui parteneriat eficient care sa conduca la o crestere sanatoasa si durabila a mediului de afaceri din judetul Arges.


Ultimele stiri


Adrian Năstase: Klaus Iohannis funcționează ca un șef de campanie

24.03.2019 - 11:59 AM, Anastasia

Adrian Năstase afirmă într-o postare pe blogul său că președintele Klaus Iohannis funcționează ca un șef de campanie și nu încearcă nici măcar să salveze aparențele că ar fi echidistant și un mediator corect între partide. ...Anunțul lui Klaus Iohannis cu privire la referendum

24.03.2019 - 10:54 AM, Anastasia

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la Gala TNL, unde a primit premiul “Garantul Democraţiei”, că, pentru a da românilor votul înapoi, a început să reevalueze ideea unui referendum. ...Zile libere pentru părinți, atunci când copiii stau acasă

24.03.2019 - 10:50 AM, Anastasia

Părinții din România primesc o veste bună. Dacă proiectul de lege va fi votat de aleșii noștri, persoanele care au copii la școală vor primi zile libere de la serviciu în momentul în care cei mici vor fi nevoiți să stea acasă. ...

Cele mai vizualizate stiri


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala!Medie calificativ: 2.91 in baza a 180 voturi
Va multumim pentru vot!


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala | institutiilestatului.ro

DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere!Medie calificativ: 3.73 in baza a 221 voturi
Va multumim pentru vot!


DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere! | institutiilestatului.ro

Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drumMedie calificativ: 3.76 in baza a 483 voturi
Va multumim pentru vot!


Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drum | institutiilestatului.ro

Un RENUMIT MEDIC ginecolog de la Spitalul Judeţean Argeş – CEZARIANĂ de MĂCELAR!Medie calificativ: 4.05 in baza a 111 voturi
Va multumim pentru vot!


RENUMIT MEDIC de la Spitalul Judeţean Argeş-CEZARIANĂ de MĂCELAR! | institutiilestatului.ro

Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa!Medie calificativ: 3.44 in baza a 214 voturi
Va multumim pentru vot!


Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa! | institutiilestatului.ro

10 Mai - Zi liberăMedie calificativ: 3.27 in baza a 163 voturi
Va multumim pentru vot!


Pe 10 Mai vom avea zi liberă | institutiilestatului.ro

Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!Medie calificativ: 3.02 in baza a 120 voturi
Va multumim pentru vot!


Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti! | institutiilestatului.ro

HALUCINANT! Un copil, diagnosticat la Spitalul de Pediatrie cu ‘rãcealã la burticã’ avea PERITONITĂ!Medie calificativ: 3.24 in baza a 79 voturi
Va multumim pentru vot!


Un copil, diagnosticat la Pediatrie cu ‘rãcealã’ avea PERITONITĂ! | institutiilestatului.ro

Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ Argeş, la 31 martieMedie calificativ: 4.10 in baza a 30 voturi
Va multumim pentru vot!


Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ | institutiilestatului.ro

Fabrică de la Braşov se mută în Argeş! Peste 300 de noi locuri de muncă!Medie calificativ: 3.70 in baza a 182 voturi
Va multumim pentru vot!


Fabrică de la Braşov se mută în Argeş!Peste 300 de locuri de muncă | institutiilestatului.ro

Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!Medie calificativ: 3.24 in baza a 90 voturi
Va multumim pentru vot!


Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti! | institutiilestatului.ro

Spitalul de Pediatrie din Piteşti - 22 de posturi scoase la concursMedie calificativ: 3.31 in baza a 84 voturi
Va multumim pentru vot!


Spitalul de Pediatrie din Piteşti- 22 de posturi scoase la concurs | institutiilestatului.ro