Informatii utile despre institutiile din judetul tau!

De ce sa irositi timp sau minutele din telefon incercand sa gasiti aceeasi informatie pe care la noi o puteti afla doar din cateva click-uri de mouse?
Cu noi economisiti timp si, poate, bani!

Spirite încinse în ședința de CL Pitești! Gentea a sărit în apărarea angajaților de la Filarmonică, trimiși abuziv în șomaj tehnic

postat in 28.05.2020 - 18:41 PM / autor: Anastasia Vizualizari articol 1667


Medie calificativ: 4.87 in baza a 47 voturi
Va multumim pentru vot!


Spirite încinse în ședința de CL Pitești! Gentea a sărit în... Ședință cu scandal astăzi în CL Pitești. Culmea, spiritele s-au încins chiar la final, la capitolul diverse.

 Atunci, președintele de ședință a prezentat ”Raportul privind acțiunile întreprinse la Filarmonica Pitești în contextul epidemiei COVID-19”.

Consilierii locali erau informați de faptul că angajații din domeniul Cultură al Filarmonicii Pitești au fost din nou trimiși în șomaj tehnic, în timp ce partea administrativă în frunte cu managerul Jean Dumitrașcu rămâne la muncă pe 100% plus alte sporuri...

Raportul prezenta printre altele și faptul că măsura este oricum atacată în instanță de Sindicatul angajaților, iar decizia dată de managerul Dumitrașcu nici măcar nu avea semnătura juristului instituției.

Așadar, unii la bal, alții la spital!
 
Imediat, în sprijinul angajaților trimiși acasă din luna martie și care sunt suspendați și în luna iunie, a sărit Cristian Gentea – cel care nu a fost de acord cu o serie de lucruri.
 
“Din start vreau să spun faptul că nu sunt de acord cu acest raport! Pe perioada stării de urgență, cei mai mulți dintre angajați au fost în șomaj tehnic! Aceleași instituții din județele învecinate nu au intrat în șomaj tehnic... M-am interesat și am văzut că în celelalte părți și-au adaptat activitatea în funcție de situație și au primit salariul 100%. La Pitești a fost altceva. Nu îmi convine la raport cu ceea ce se întâmplă după ieșirea din starea de urgență și intrarea în starea de alertă. Am văzut decizia directorului și am observat că nu are nici măcar avizul juridicului, ceea ce este o mare problemă. Nu vom face altceva decât ca angajații să meargă în instanță și noi să plătim. Aș propune apoi ca domnul Dumitrașcu să plătească daunele, pentru că văd că dânsul a venit la muncă cu 100%. A avut doar activitate pe Facebook, la adresa unor personalități din județ. În plus, timp de două luni nu a lucrat nimic la nivel de program, la ce urmează. Așadar, să lucreze acum” a tunat Cristian Gentea. 
 
Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare. Cert este că raportul a fost retras de pe ordinea de zi.
 
În plus, din fericire pentru angajații suspendați, după prelungita întrerupere cauzată de epidemie, sectorul cultural se pregătește de reluarea activității.
 
Spectacolele cu public vor fi permise în aer liber de la 1 iunie, cu respectarea unor reguli.
 
Cât privește actele artistice în spații închise, acestea s-ar putea relua abia după ce numărul noilor infecții zilnice cu SARS-CoV-2 va scădea sub pragul de 50.
 
Să sperăm că anagajații suspendați vor reveni cât mai rapid la lucru şi vom vedea concerte în aer liber ale angajaşilor Filarmonicii.