Informatii utile despre institutiile din judetul tau!

De ce sa irositi timp sau minutele din telefon incercand sa gasiti aceeasi informatie pe care la noi o puteti afla doar din cateva click-uri de mouse?
Cu noi economisiti timp si, poate, bani!

Primarul de la Coşeşti, ATAC la prefect: 'Nu e în regulă ce s-a întâmplat!'

postat in 01.08.2020 - 12:34 PM / autor: Anca Vizualizari articol 2940


Medie calificativ: 2.50 in baza a 8 voturi
Va multumim pentru vot!


Primarul de la Coşeşti, ATAC la prefect: 'Nu e în regulă...' Decizia prefectului de Argeş, de a carantina comunele Dârmăneşti şi Bălileşti, se dovedeşte total neinspirată. Mânat de frustrările care l-au copleşit după ce a fost aspru criticat de şeful MAI, Marcel Vela, teribilul Emanuel Soare a decis, politic, închiderea a două localităţi. Ba ne mai promite dom’ prefect că şi alte localităţi vor fi carantinate săptămâna viitoare. Păzea, cine nu e cuminte va fi închis! Aviz primarilor PSD! În replică la măsurile belicoase, primarul de la Coşeşti, Nicolae Pană, s-a arătat iritat de carantinarea comunei Dârmăneşti...

 Asta pentru că decizia afectează nu doar comuna cu pricina, ci toate localităţile până la Domneşti.

Primarul Pană de la Coşeşti deschide o perspectivă la care prefectul Soare nici nu s-a gândit (nici nu ne mirăm!!!). E vorba de tranzitarea comunei carantinate Dârmăneşti, de persoane din Coşeşti (dar nu numai) care lucrează sau studiază fie la câţiva km distanţă, fie la Mioveni sau Piteşti. Fiind week-end, nu se pot elibera adeverinţe de la locurile de muncă şi deci, angajaţii nu pot ajunge la serviciu.

Insistăm însă, şi spunem că Soare are în plan şi alte carantinări. Aşa crede el că-şi va acoperi impotenţa administrativă care ne-a adus pe pragul disperării în pandemia COVID. Am scris de nenumărate ori că prefectul care a susţinut un concurs dubios este incompetent. S-a văzut că-i place să fie vedetă TV, că şi-a etalat vocabularul de dottore de Chişinău pe la mai toate posturile, dar că a manageriat extrem de prost criza COVID în Argeş.

Ministrul MAI, Marcel Vela, i-a spus răspicat că e responsabil pentru situaţia din Argeş, dar şi că: „Vorbiţi mult şi fără rost!”. Dacă Vela, liberal ca şi Soare a spus aşa, noi ne asumăm să spunem că prefectul vorbeşte mult şi prost. S-a văzut în toate deciziile pe care le-a luat.

Acum ne ameninţă cu carantinarea altor localităţi! Să îngroape Argeşul de tot, zic...

Redăm mai jos declaraţia primarului Nicolae Pană de la Coşeşti, care-i explică prefectului cam cât de mult a dat-o în bară cu carantinările.

„S-au luat decizii fără a se analiza aşezarea din teren. Pe DJ 731 tranzitul este restricţionat şi, deşi prefectul a anunţat că din această seară, de la ora 19.00, va fi traficul restricţionat, decizia s-a pus în aplicare de la 4.00 dimineaţa.

Ţinând cont de faptul de decizia s-a luat în week-end, ce fac  cei care vin la muncă în Coşeşti sau pleacă din Costesti pentru a ajunge la lucru, întrucât nu au cum să-şi ia adeverinţe de la locul de muncă. Nu e în regulă ce s-a întâmplat! Sunt şi copii care încă merg în practică, studenţi care au restanţe şi trebuie să meargă la facultate, şi chiar asistente medicale care trebuie să ajungă în osesti , dar nu vor putea pentru că nu au de unde să-şi ia adevetrinţe până luni.

Se putea găsi o soluţie. Potrivit art 4 din OUG, pentru zona de tranzit puteau fi oferite reglementări speciale. Nu putem să avem serviciu la 6 km de comună şi să ocolim pe la Curtea de Argeş.

Doamne fereşte să fi fost şi comuna Merişani în carantină, că în cazul ăsta noi ce făceam, trebuia să mergem prin munţi? În timp ce vorbesc cu dvs. am patru apeluri nepreluate. Oamenii cer sfaturi de la primari. Noi suntem în prima linie şi mulţi aruncă vina pe noi, deşi noi nu avem nicio vină. Am început să fac toate demersurile, mă voi folosi de art. 4 din OUG pentru a se rezolva problema locuitorilor din Coşeşti.”, a declarat primarul Nicolae Pană, pentru Institutiilestatului.ro.

 

 

Ultimele stiri


Cinci MEDICI noi la Spitalul Judeţean Argeş!

05.08.2020 - 13:13 PM, Razvan

Liderul CJ Argeş, Dan Manu, a anunţat că – începând de astăzi - Spitalul Județean de Urgență Pitești are cinci medici, care vor lucra pe Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă. ...Dan Manu: NU candidez la şefia CJ Argeş!

05.08.2020 - 12:59 PM, Razvan

Preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, a anunţat astăzi, la conferinţa de presă, că nu va candida pentru un nou mandat la Consiliul Judeţean. Manu a recunoscut că a primit oferte de la mai multe partide, dar a decis să rămână un simplu social-democrat. ...Ionică: 'Eu am multe de spus de Apostoliceanu şi le voi spune!'

05.08.2020 - 12:07 PM, Razvan

Primarul Piteştiului, Cornel Ionică, răspunde criticilor viceprimarului Sorin Apostoliceanu care, din barca PNL, critică administraţia locală. Aşa că primarul explică, pe înţelesul tuturor, cine e Apostoliceanu: Persoana invizibilă care lucrează în administrație și se ocupă cu tastele”....

Cele mai vizualizate stiri


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala!Medie calificativ: 2.84 in baza a 226 voturi
Va multumim pentru vot!


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala | institutiilestatului.ro

DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere!Medie calificativ: 3.66 in baza a 288 voturi
Va multumim pentru vot!


DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere! | institutiilestatului.ro

Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drumMedie calificativ: 3.74 in baza a 560 voturi
Va multumim pentru vot!


Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drum | institutiilestatului.ro

Un RENUMIT MEDIC ginecolog de la Spitalul Judeţean Argeş – CEZARIANĂ de MĂCELAR!Medie calificativ: 3.58 in baza a 208 voturi
Va multumim pentru vot!


RENUMIT MEDIC de la Spitalul Judeţean Argeş-CEZARIANĂ de MĂCELAR!  | institutiilestatului.ro

Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa!Medie calificativ: 3.40 in baza a 226 voturi
Va multumim pentru vot!


Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa! | institutiilestatului.ro

Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!Medie calificativ: 2.89 in baza a 150 voturi
Va multumim pentru vot!


Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!  | institutiilestatului.ro

10 Mai - Zi liberăMedie calificativ: 3.26 in baza a 191 voturi
Va multumim pentru vot!


Pe 10 Mai vom avea zi liberă | institutiilestatului.ro

Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ Argeş, la 31 martieMedie calificativ: 3.60 in baza a 67 voturi
Va multumim pentru vot!


Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ  | institutiilestatului.ro

Fabrică de la Braşov se mută în Argeş! Peste 300 de noi locuri de muncă!Medie calificativ: 3.72 in baza a 209 voturi
Va multumim pentru vot!


Fabrică de la Braşov se mută în Argeş!Peste 300 de locuri de muncă | institutiilestatului.ro

HALUCINANT! Un copil, diagnosticat la Spitalul de Pediatrie cu ‘rãcealã la burticã’ avea PERITONITĂ!Medie calificativ: 3.06 in baza a 101 voturi
Va multumim pentru vot!


Un copil, diagnosticat la Pediatrie cu ‘rãcealã’ avea PERITONITĂ! | institutiilestatului.ro

Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!Medie calificativ: 3.27 in baza a 119 voturi
Va multumim pentru vot!


Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!  | institutiilestatului.ro

Spitalul de Pediatrie din Piteşti - 22 de posturi scoase la concursMedie calificativ: 3.35 in baza a 131 voturi
Va multumim pentru vot!


Spitalul de Pediatrie din Piteşti- 22 de posturi scoase la concurs | institutiilestatului.ro