Informatii utile despre institutiile din judetul tau!

De ce sa irositi timp sau minutele din telefon incercand sa gasiti aceeasi informatie pe care la noi o puteti afla doar din cateva click-uri de mouse?
Cu noi economisiti timp si, poate, bani!

Intervenție chirurgicală în premieră, la Spitalul Județean Argeș

postat in 16.10.2020 - 14:30 PM / autor: Anastasia Vizualizari articol 568


Medie calificativ: 0.00 in baza a 0 voturi
Va multumim pentru vot!


Intervenție chirurgicală în premieră, la Spitalul Județean Argeș În această săptămână, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) a fost efectuată, în premieră pentru județul Argeș, o nouă intervenție chirurgicală.

 Medicul care a realizat prima dacriocistorinostomie transnazală sub control endoscopic de la SJUP este doctorul Andrei Găitan (ORL), unul dintre cei mai tineri, dar extrem de competenți medici care activează în cadrul unității noastre. Din echipa medicală au mai făcut parte dr. Paula Stoica (ORL), dr.Simona Dumitrescu (anestezie), având suportul oftalmologic al dr. Mădălina Georgescu.

 Această intervenție chirurgicală se realizează de către medicul otorinolaringolog pacienților diagnosticați cu obstrucție a canalului nazolacrimal, în urma consultului oftalmologic. Vizează crearea unei anastomoze (legătură stabilită, chirurgical, între două organe cavitare) între sacul lacrimal și fosa nazală. Pacienții se pot prezenta pentru următoarele simptome: lăcrimare excesivă; aspect de ochi umed; lacrimi care curg necontrolat pe obraz; inflamația care include roșeață și umflarea zonei din jurul ochiului; secreție cu aspect galben, vâscoasă, în jurul ochiului sau gene care se lipesc între ele. 
 Procedura chirurgicală se poate realiza clasic, prin tehnica deschisă, ce presupune o incizie pe față, dar și pe cale endoscopică, prin abord transnazal.
 Marți, 13 octombrie, pentru prima dată la Pitești, s-a realizat o asemenea intervenție pe cale endoscopică. Pacienta, diagnosticată la o clinică în București, a avut încredere în specialiștii noștri și a ales să fie operată în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești. Intervenția a durat aproximativ o oră, iar pacienta, căreia i-a fost rezolvată problema de sănătate, beneficiază de unul dintre cele mai mari avantaje ale acestei proceduri endoscopice: nu a rămas cu semne pe față. 
✅Cum a decurs operația, cum se simte pacienta, dar și alte detalii despre intervenția realizată în premieră în instituția noastră, regăsiți în interviul acordat de dr. Andrei Găitan. 
✅Cine este medicul Andrei Găitan? 
 Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”-București, cu rezidențiatul la Spitalul Clinic Colțea și cu stagii de pregătire în străinătate, din prima zi a lui 2017, medicul Andrei Găitan activează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, în Secția ORL. Originar din București, în vârstă de 34 de ani, doctorul Andrei Găitan face naveta zilnic la Pitești, pentru a trata mii de pacienți. 
 Pe lângă chirurgie oncologică, traumatologie, chirurgie funcțională ORL, medicul abordează și partea de chirurgie endoscopică. Realizează intervenții endoscopice de aproximativ 1 an, dacriocistirinostomia efectuată în această săptămână fiind prima de acest tip. 
 Până în prezent, a realizat sute de intervenții chirurgicale. La cât mai multe, domnule doctor! Felicitări întregii echipe medicale, dar și conducerii instituției pentru preocuparea permanentă cu privire la dotarea cu aparatură de ultimă generație a secților și, implicit, îmbunătățirea serviciilor medicale, astfel, putându-se realiza  și această premieră.

https://www.youtube.com/watch?v=boZ2LLVdIqo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3piKKH_XPxTxFmzHQ7VxuPHsiH3dAQCBTdBrcfSN57QVPKg4CkPM5cqnk

Ultimele stiri


Mihai Tudose: 6.500 de noi cazuri azi. Coafura PNL rezistă...

30.10.2020 - 19:18 PM, Anastasia

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose transmite vineri un mesaj critic la adresa guvernanților, pe tema alegerilor parlamentare, după noul record de infectări cu noul coronavirus. ...Simona Bucura: Recordurile negre ale guvernării PNL într-un singur an

30.10.2020 - 19:12 PM, Anastasia

....Avocatul Zărnescu a primit o scrisoare de la ANI...

30.10.2020 - 19:09 PM, Anastasia

Avocatul Nicolae Zărnescu, fost consilier local PSD și fost președinte al Baroului Argeș, a primit astăzi o scrisoare de la Agenția Națională de Integritate. Spre deosebire de alți aleși sau fost aleși care au primit vești proaste, în cazul lui Zărnescu acestea sunt bune. Numai că vin cu o întârzier...

Cele mai vizualizate stiri


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala!Medie calificativ: 2.82 in baza a 233 voturi
Va multumim pentru vot!


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala | institutiilestatului.ro

DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere!Medie calificativ: 3.67 in baza a 300 voturi
Va multumim pentru vot!


DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere! | institutiilestatului.ro

Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drumMedie calificativ: 3.71 in baza a 584 voturi
Va multumim pentru vot!


Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drum | institutiilestatului.ro

Un RENUMIT MEDIC ginecolog de la Spitalul Judeţean Argeş – CEZARIANĂ de MĂCELAR!Medie calificativ: 3.54 in baza a 220 voturi
Va multumim pentru vot!


RENUMIT MEDIC de la Spitalul Judeţean Argeş-CEZARIANĂ de MĂCELAR!  | institutiilestatului.ro

Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa!Medie calificativ: 3.35 in baza a 232 voturi
Va multumim pentru vot!


Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa! | institutiilestatului.ro

Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!Medie calificativ: 2.87 in baza a 159 voturi
Va multumim pentru vot!


Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!  | institutiilestatului.ro

10 Mai - Zi liberăMedie calificativ: 3.28 in baza a 196 voturi
Va multumim pentru vot!


Pe 10 Mai vom avea zi liberă | institutiilestatului.ro

Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ Argeş, la 31 martieMedie calificativ: 3.53 in baza a 73 voturi
Va multumim pentru vot!


Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ  | institutiilestatului.ro

Fabrică de la Braşov se mută în Argeş! Peste 300 de noi locuri de muncă!Medie calificativ: 3.71 in baza a 214 voturi
Va multumim pentru vot!


Fabrică de la Braşov se mută în Argeş!Peste 300 de locuri de muncă | institutiilestatului.ro

HALUCINANT! Un copil, diagnosticat la Spitalul de Pediatrie cu ‘rãcealã la burticã’ avea PERITONITĂ!Medie calificativ: 3.04 in baza a 104 voturi
Va multumim pentru vot!


Un copil, diagnosticat la Pediatrie cu ‘rãcealã’ avea PERITONITĂ! | institutiilestatului.ro

Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!Medie calificativ: 3.26 in baza a 123 voturi
Va multumim pentru vot!


Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!  | institutiilestatului.ro

NUCLEARA la PNL Argeṣ! Cu 3 la BAC a ajuns la Curtea de Conturi!Medie calificativ: 3.96 in baza a 28 voturi
Va multumim pentru vot!


NUCLEARA la PNL Argeṣ! Cu 3 la BAC a ajuns la Curtea de Conturi!  | institutiilestatului.ro