Informatii utile despre institutiile din judetul tau!

De ce sa irositi timp sau minutele din telefon incercand sa gasiti aceeasi informatie pe care la noi o puteti afla doar din cateva click-uri de mouse?
Cu noi economisiti timp si, poate, bani!

Farsorul şi masonul s-au bătut la UPIT

postat in 29.02.2016 - 23:46 PM / autor: lili Vizualizari articol 2053


Medie calificativ: 3.67 in baza a 3 voturi
Va multumim pentru vot!


Farsorul şi masonul s-au bătut la UPIT Unde ne sunt valorile? La UPIT, pentru funcţia de rector al universităţii, în turul II au ajuns un mason şi un farsor. Ce să alegi din cei doi? De ce trebuie să alegem mereu dintre două rele? Votanţii de la UPIT au decis: farsorul e câştigător!

Facem o scurtă caracterizare a celor doi. Cu toate relele la vedere! 

 Candidatul pentru funcţia de rector, conf. univ. Dumitru Chirleşan, este acuzat de deturnare de fonduri prin ONG-ul “Grupul pentru Integrare Europeană” (GIE), zis farsorul. 

 Iniţial, Dumitru Chirleşan a afirmat că este o eroare la mijloc fiind vorba de o banală traducere.

 

În documentele prezentate de Institutiilestatului.ro, în urmă cu o săptămână, în articolul "Falsuri grosolane în contractele de la UPIT",  şi de-o parte şi de alta semnează Dumitru Chirleşan. În engleză, “în numele Grupul” devine  “in the name of the University of Pitesti”.

Despre Nicole Brînzea s-au scris sute de pagini. Presa a dezvăluit, de-a lungul timpului, multe nereguli. Şi ce? Brînzea vrea să fie iar mare şef! 

Extrase din presă: 

Începând cu data de 27.05.2013, Nicolae Brînzea îndeplinește următoarele funcții cumulate: confe­rențiar universitar la Universitatea din Pitești, Președinte al Senatului Univer­sitar al Universității din Pitești și Director Executiv al Institutului Eudoxiu Hurmu­zachi pentru românii de pretutindeni. Un reprezentant al Biroului de presă al Universității din Pitești ne-a confirmat că Nicolae Brînzea este în continuare președintele Senatului Universității, predând și cursuri la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Departamentul de Teologie, din cadrul aceleiași Univer­sități. De altfel, site-ul Universității oferă toate datele despre președintele Sena­tului, conferențiar universitar dr. Nicolae Brînzea.

Prin urmare, domnului Brînzea nu i s-a suspendat contractul de muncă la Universitate și stă cu fundul în două funcții de conducere, la două instituții publice. Cu siguranță inspectorii ANI vor avea ceva de lucru la cazul domnului Brînzea. Acesta este la ora actuală atât director Executiv al unei instituții publice de interes național cât și Președinte al Senatului Universității din Pitești, unde în conformitate cu codul Muncii, contractul i-ar fi trebuit suspendat (prin urmare nu ar fi trebuit să mai dețină nici o funcție pe perioada detașării sau să încaseze vreun în baza contractului de muncă suspendat de Universitatea din Pitești), începând cu 27.05.2013. 

Probleme mai vechi cu detașarea 

Publicația „Atitudine în Argeș“ relata în iunie 2013 despre modul în care Nicolae Brînzea, fost vicar eparhial în Argeș, fusese îndepărtat de Marga atât de la Ministerul de Externe cât și de la ICR , tot din motive de detașare cu probleme. „I-a expirat contractul în calitate de consilier MAE. În ceea ce privește funcția sa în cadrul ICR, domnul Brânzea ar putea lucra de pe altă poziție, însă doar domnia sa va hotărî dacă o va face. Din 2011 i-a expirat detașarea. Acum, depinde și de activitatea dumnealui, mai ales că acesta deține și funcția de președinte al Senatului Universității Pitești. Era obligat de Universitatea Pitești să clarifice situația detașării și nu putea să aibă și altă funcție“, a declarat Andrei Marga pentru publicația arge­șeană. În apărarea sa, Nicolae Brânzea a declarat pentru aceeași publicație din Argeș: „Nu există nicio incompatibilitate. Vă dau două exemple: d-na Ecaterina Andronescu este președinte de Senat, este și deputat, dar mai are și alte funcții. Iar funcția pe care eu o am aici este una de strategie nu de conducere. Oricum, domnu’ Marga, săracu, cu legislația... Dumnealui este filosof..Acum lucrez în MAE; ocup o funcție în minister la Departamentul Românilor de Pretu­tindeni. Iar la ICR, o să vedeți că vor fi niște probleme pentru modul cum este gestionat!“ Sărac cu legislația este și domnul Brînzea, care habar nu are săracul de faptul că doamna Andronescu se luptă prin instanțe cu acuzațiile de incompatibilitate și are mari șanse să piardă. 

Mason de rang înalt?

După ce a ocupat funcția de ministru secretar de stat la Ministerul Culturii și Cultelor în vremea guvernării Năstase, Nicolae Brânzea s-a stabilit în Pitești, unde a devenit vicar și unul dintre sfătuitorii Înalt Preasfinției Sale Calinic Argeșeanul. Nu a durat însă mult până să intre în dizgrațiile ÎPS Calinic, care, după dezvăluirile din presa locală privind statutul de mason al vicarului episcopal, l-a dat afară din cadrul Episcopiei Argeșului și Muscelului, potrivit unui articol publicat de ziuanews în iulie 2012. Brînzea a apărut într-unul dintre cele mai somptuoase ritualuri de inițiere a „fraților“ aflați în Templul Supremului Consiliu de grad 33 și Ultim al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România. Cu toate că vicarul a negat orice implicare într-o lojă masonică, documente speciale informative ale Ordinului Cavalerilor „Rosa Cruce“ atestă activitatea acestuia în organizația de elită. În Buletinul Informativ al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, din iulie-august 2007, Nicolae Brânzea este înfățișat, alături de frați, luând parte la ceremonia de inițiere. Conform aceluiași articol, „În cadrul ceremoniei, preotul Nicolae Brânzea își avea locul ocupat în partea din dreapta a Orientului, rândul doi. Acesta a renunțat la veșmintele bisericești pentru a îmbrăca șorțul - parte a costumației specifice de mason. Veșmintele purtate de Brânzea indică un grad superior - minim 30, suficient pentru a-i asigura locul onorabil din așa-numitul „templu“ de rit scoțian“. De asemenea, un decret datat ianuarie 2007, ocazionat de numirea dezvoltatorului imobiliar Cătălin Laurențiu Hanu (mason de grad 33) din capitală în funcția de președinte al Suveranului Capitul General al Principilor Cavaleri de Rosa Croce preconiza delegarea unui număr de șapte frați, ca și reprezentanți ai ritului scoțian antic și acceptat din România, printre ei fiind menționat și Nicolae Brînzea, ca responsabil pe Valea Argeș- Dâmbovița.

Preotul și limuzina 

Potrivit declarației de avere, Brînzea este unul dintre cei mai bogați slujitori ai Domnului din România. Conform aceluiași document, Nicolae Brânzea este posesorul a zeci de hectare de terenuri agricole și forestiere, deține trei case locuit în București și Piteși, alte două apartamente . Tot în declarația sa de avere figurează și un Lexus, mașină al cărei preț e situat între 50 000 și 100 000 de euro, în funcție de dotări. 

Ultimele stiri


Bătălie mare în PNL Argeş pentru ŞEFIA unei instituţii

28.05.2020 - 14:12 PM, lili

Bătălie mare în PNL Argeş pentru şefia Casei Corpului Didactic Argeş. Mandatul de director al actualului director, Ana Badea, expiră astăzi. ...După ce a tăiat frunză la câini, ani buni, Postelnicescu cere...

28.05.2020 - 11:14 AM, Anca

Liberalii argeşeni cer cu insistenţă ca şeful judeţului, Dan Manu, să repună în funcţii managerii de spitale instalaţi de PNL Argeş, dar demişi după legea votată de Parlament care spune că Ministrul Sănătăţii nu poate face numiri la conducerea spitalelor, aşa cum s-a întâmplat în starea de urgenţă. ...'Ofertele Destinului' - Reabilitarea conacului Brătianu. În 1956..

28.05.2020 - 11:00 AM, Anastasia

Constantin Budan, în "Ofertele Destinului", povesteşte cum a contribuit la salvarea de la ruină a a Conacului Brătienilor. Acesta aminteşte de perioada în care grecii adăposteau păsările şi animalele în camerele de la etaj, dar şi de eforturile făcute pentru a obţine fondurile necesare renovării co...

Cele mai vizualizate stiri


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala!Medie calificativ: 2.87 in baza a 209 voturi
Va multumim pentru vot!


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala | institutiilestatului.ro

DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere!Medie calificativ: 3.63 in baza a 271 voturi
Va multumim pentru vot!


DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere! | institutiilestatului.ro

Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drumMedie calificativ: 3.73 in baza a 541 voturi
Va multumim pentru vot!


Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drum | institutiilestatului.ro

Un RENUMIT MEDIC ginecolog de la Spitalul Judeţean Argeş – CEZARIANĂ de MĂCELAR!Medie calificativ: 3.62 in baza a 189 voturi
Va multumim pentru vot!


RENUMIT MEDIC de la Spitalul Judeţean Argeş-CEZARIANĂ de MĂCELAR!  | institutiilestatului.ro

Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa!Medie calificativ: 3.39 in baza a 223 voturi
Va multumim pentru vot!


Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa! | institutiilestatului.ro

Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!Medie calificativ: 2.94 in baza a 145 voturi
Va multumim pentru vot!


Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!  | institutiilestatului.ro

10 Mai - Zi liberăMedie calificativ: 3.25 in baza a 183 voturi
Va multumim pentru vot!


Pe 10 Mai vom avea zi liberă | institutiilestatului.ro

Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ Argeş, la 31 martieMedie calificativ: 3.78 in baza a 59 voturi
Va multumim pentru vot!


Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ  | institutiilestatului.ro

HALUCINANT! Un copil, diagnosticat la Spitalul de Pediatrie cu ‘rãcealã la burticã’ avea PERITONITĂ!Medie calificativ: 3.06 in baza a 98 voturi
Va multumim pentru vot!


Un copil, diagnosticat la Pediatrie cu ‘rãcealã’ avea PERITONITĂ! | institutiilestatului.ro

Fabrică de la Braşov se mută în Argeş! Peste 300 de noi locuri de muncă!Medie calificativ: 3.71 in baza a 207 voturi
Va multumim pentru vot!


Fabrică de la Braşov se mută în Argeş!Peste 300 de locuri de muncă | institutiilestatului.ro

Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!Medie calificativ: 3.24 in baza a 115 voturi
Va multumim pentru vot!


Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!  | institutiilestatului.ro

Spitalul de Pediatrie din Piteşti - 22 de posturi scoase la concursMedie calificativ: 3.34 in baza a 121 voturi
Va multumim pentru vot!


Spitalul de Pediatrie din Piteşti- 22 de posturi scoase la concurs | institutiilestatului.ro