Informatii utile despre institutiile din judetul tau!

De ce sa irositi timp sau minutele din telefon incercand sa gasiti aceeasi informatie pe care la noi o puteti afla doar din cateva click-uri de mouse?
Cu noi economisiti timp si, poate, bani!

NEONATOLOGIA din cadrul Spitalului Mioveni dispune de 10 paturi...

postat in 27.10.2020 - 09:33 AM / autor: Anca Vizualizari articol 266


NEONATOLOGIA din cadrul Spitalului Mioveni dispune de 10 paturi... Secţia de Neonatologie din cadrul Spitalului Mioveni dispune de 10 paturi pentru nou născuţi şi de toată aparatura necesară îngrijirii bebeluşilor născuţi la termen, dar şi a prematurilor. În plus, medicul Mariana Pîrvan este un bun profesionist în neonatologie, care profesează la Mioveni din 2019.

  

Neonatologia este specialitatea medicală care se ocupă cu studiul nou-născutului, cu depistarea, diagnosticarea și tratarea bolilor specifice acestei grupe de vârstă, precum și cu îngrijirea și protejarea pentru menținerea stării de sănătate a nou-nascutului prematur.

Compartimentul de neonatologie din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni dispune de 10 paturi pentru nou nascuti, iar pentru situatiile de urgenta exista posibilitatea ingrijirii acestora in regim de terapie intensiva neonatala asigurat de unitatea de terapie intensiva ce contine incubatore, ventilatoare mecanice, monitoare de functii vitale și alte echipamente medicale de ultimă generație care oferă micilor pacienți cele mai bune condiții de tratament.

Dr. Pîrvan Mariana - medic specialist neonatolog în cadrul compartimentului Neonatologie este unul dintre specialiștii care depun efort pentru a asigura cele mai bune servicii medicale nou născuților care vin pe lune în cadrul Spitalului de la Mioveni.

Dr. Pîrvan Mariana vine din Republica Moldova, unde a absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu" din Chișinău, specializarea neonatologie.

Până în anul 2015 a profesat în cadrul IMSP Institutul Mamei și Copilului din Chișinău - secția Reaniimare si Terapie Intensivă Nou-Născuți, iar din 2019 este medic specialist neonatolog în cadrul Spitalului Orasenesc Mioveni.

În prezent se specializează în cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, în domeniul Pediatrie.

În portofoliul profesional regăsim o serie de cursuri de formare atât în România,

Republica Moldova sau Federația Rusă în diverse specializări precum resuscitare neonatală, îngrijirea nou-născutului prematur, ventilarea neonatală, formare în Simularea în Urgențe Neonatale., scrie primarul Ion Georgescu, pe Facebook.

 

Ultimele stiri


Cristian Gentea: 'Pe 6 decembrie votăm o echipă puternică pentru un Argeș puternic'

04.12.2020 - 17:40 PM, Anastasia

Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, îi îndeamnă pe piteșteni să meargă la vot duminică și să voteze o echipă de profesioniști pentru Parlament:...Marius Nicolaescu: Peste 800.000 de oameni vor fi afectați...

04.12.2020 - 17:37 PM, Anastasia

Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean din partea PSD, spune că liberalii au inclus în programul de guvernare măsuri care vor afecta categorii socio-profesionale importante. ...Cum puteți proteja instalațiile de apă împotriva înghețului

04.12.2020 - 17:36 PM, Anastasia

S.C. Apă Canal 2000 SA recomandă utilizatorilor să ia măsurile necesare pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de îngheț al instalațiilor și amenajărilor aferente alimentării cu apă. Pentru a diminua la minimum neplăcerile cauzate de aceste probleme, venim în întâmpinarea clienților noș...

Cele mai vizualizate stiri