Informatii utile despre institutiile din judetul tau!

De ce sa irositi timp sau minutele din telefon incercand sa gasiti aceeasi informatie pe care la noi o puteti afla doar din cateva click-uri de mouse?
Cu noi economisiti timp si, poate, bani!

O tânără din Moşoaia, la 'Vedeta Populară'

postat in 18.11.2017 - 08:13 AM / autor: Anastasia Vizualizari articol 849


Medie calificativ: 0.00 in baza a 0 voturi
Va multumim pentru vot!


O tânără din Moşoaia, la 'Vedeta Populară' O tânără de 21 de ani din comuna Moșoaia, județul Argeș, care cântă la nu mai puțin de cinci instrumente: cimpoi, fluier, caval, ocarină, nai vrea să câștige titlul Vedeta Populară și Marele Premiu de 100 000 de lei.

 "Cântece celebre în anii '70, interpretate la ediția a cincea Vedeta Populară

'Cine bate seara, la fereastra mea', lansată de cuplul Irina Loghin — Benone Sinulescu, se aude la 'Vedeta populară' duminică seară. Alți șase concurenți luptă pentru un loc în semifinala concursului 'Vedeta populară' de la TVR 1. Iuliana Tudor ne dă întâlnire pe 19 noiembrie, ora 21.00.

'Cine bate seara, la fereastra mea', celebra melodie de muzică populară din anii '70, interpretată de Irina Loghin și Benone Sinulescu, va avea o nouă versiune de duminică seară. La TVR 1, într-o nouă ediție Vedeta populară, Benone Sinulescu vine să interpreteze îndrăgitul cântec cu o concurentă de 18 ani, elevă în clasa a XII-a la Liceul de artă din Buzău.

Irina Loghin, cea cu care Benone Sinulescu a lansat melodia 'Cine bate seara, la fereastra mea' vine din aceeași zonă folclorică a Carpaților de Curbură, ca și Nea Beni. La fel, și tânăra interpretă care duminică seară va lupta pentru un loc în semifinala concursului Vedeta populară.

Dialogurile muzicale pe care le-a înregistrat și interpretat cu Irina Locghin au fost cântece culese de Benone Sinulescu. 'Cine bate seara la fereastra mea', 'Dă-mi, mândruțo, gura ta', 'Plec, mandruțo militar', 'Pe drumul căruțelor' sunt doar câteva din melodiile pe care cei doi artiști ai românilor le-au cântat împreună. De altfel, ei sunt primii care au abordat dialogul în folclorul românesc.

Șase noi concurenți cu vârste diferite și din diferite regiuni ale țării au un singur lucru în comun: vor să câștige titlul Vedeta populară și Marele Premiu de 100 000 de lei. Duminică seară, îi cunoaștem și le urmărim evoluțiile în ediția cu numărul 5 a emisiunii Vedeta populară de la TVR 1, care începe la ora 21.00. La sfârșitul serii, după ce vor trece prin toate cele trei probe, unul singur se va califica în semifinală și va avea șansa să-și împlinească visul.

Pe lângă concurenta din Buzău, pe scena de la Vedeta populară vor mai urca: o bihoreancă de 63 de ani, care a așteptat toată viața momentul potrivit să înceapă o carieră în muzica populară; singurul concurent bărbat din această seară, mare colecționar de costume populare (are peste 150 până acum din toate zonele țării); o absolventă de Conservator, care lucrează ca profesor de canto în Târgu Neamț; o tânără de 21 de ani din comuna Moșoaia, județul Argeș, care cântă la nu mai puțin de cinci instrumente: cimpoi, fluier, caval, ocarină, nai și o maramureșeancă de 22 de ani, care se pregătește să devină dirijor.

Pentru proba a doua, fiecare dintre ei va cânta în duet cu artistul preferat. Marea lor provocare, de data aceasta, va fi nu doar să arate că au talent, ci să se armonizeze cu un alt cântăreț și să facă față cu brio duetului alături de modelul lor de interpretare. Pentru ediția de duminică, vin să cânte pe scena Vedeta populară, împreună cu concurenții, vedetele muzicii populare: Benone Sinulescu, interpreta de 'trăgănate' din zona Bihorului, Maria Sidea; reprezentantul folclorului oltenesc Gheorghe Roșoga, conducătoarea grupului folcloric Balada din Fălticeni, Maria Tanasă, 'fata de la Muscel' Elisabeta Ticuță și artistul maramureșean Gheorghe Turda. La finalul serii, după proba considerată de unii concurenți cea mai dificilă — reproducerea unui fragment muzical interpretat de unul dintre membrii juriului — vor primi răspunsul juraților.

Iuliana Tudor ne invită să participăm duminică la o ediție Vedeta populară cu interpretări memorabile, dar și cu mult umor. Mai ales că unul dintre co-prezentatorii ei își dorește cu ardoare să arate juriului de ce este în stare când vine vorba de voce și prezență scenică. Întâlnirea cu Vedeta populară este TVR 1 și TVR+, pe 19 noiembrie, la ora deja cunoscută, 21.00.

Despre Vedeta populară

Din 22 octombrie, la TVR 1 se caută Vedeta populară! Interpreți care visează să devină celebri și cântă muzică populară pun la bătaie, pe scena Vedeta populară, voci extraordinare, apariții scenice memorabile, interpretări de suflet.

Concursul de talente destinat interpreților amatori din folclorul românesc este prezentat de Iuliana Tudor în fiecare duminică, de la ora 21.00, la TVR 1 și TVR+.

54 dintre pasionații de folclor, selectați din întreaga țară de-a lungul verii, îmbracă straie populare românești și concurează pentru titlul de Vedeta populară și premiul în valoare de 100.000 lei. La finalul fiecărei ediții se califică un singur concurent pentru etapele următoare ale concursului: semifinala și finala.

La Vedeta populară, concurenții interpretează o melodie la alegere din folclorul românesc și cântă în duet cu vedeta preferată. Pentru a treia probă de concurs, cei șase concurenți ai fiecărei ediții trebuie să reproducă o melodie fredonată de juratul pe care îl trag la sorți. Evoluțiile pe scenă sunt notate de juriul format din Grigore Leșe, una dintre cele mai respectate voci ale culturii noastre tradiționale, poetul Mircea Dinescu, interpreții de muzică populară Laura Lavric și Constantin Enceanu și realizatoarea TVR Elise Stan.

Interpretările live ale concurenților sunt susținute de Orchestra Națională Valahia, a Primăriei Capitalei. Actorii Lucian Ghimiși și Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, află părerile lor imediat după concurs și ne ajută să îi cunoaștem mai bine", transmite TVR într-un comunicat.

Ultimele stiri


NASOL! Vicele Mihalcea şi consilierii locali pierd mandatele! Primãriţa...

22.02.2018 - 21:13 PM, Razvan

Veşti proate pentru gaşca veselã din fruntea Ştefãneştiului. Dupã şedinţa de azi a PSD Argeş, viceprimarul Ion Mihalcea şi consilierii PSD au primit cea mai neagrã veste din carierã. Şi senseiul Valeca, şef de partid în timpul liber, nu e dispus la niciun compromis....OFICIAL! Decizia PSD Argeş în cazul Ştefăneşti

22.02.2018 - 19:26 PM, Anastasia

Biroul Permanent al PSD Argeș, întrunit astăzi, 22.02.2018, având pe ordinea de zi soluționarea situației tensionate apărute în organizația PSD Ștefănești, a luat următoarele hotărâri: ...Ministrul Justiţiei a cerut REVOCAREA şefei DNA

22.02.2018 - 19:22 PM, Anastasia

Tudorel Toader prezintă "Raportul privind activitatea managerială la DNA". ”Declanșez procedura de revocare din funcție a procurorului-șef al DNA” a încheiat Tudorel Toader. Decizia finală îi aparţine preşedintelui Iohannis. ...

Cele mai vizualizate stiri


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala!Medie calificativ: 2.96 in baza a 133 voturi
Va multumim pentru vot!


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala | institutiilestatului.ro

DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere!Medie calificativ: 3.73 in baza a 158 voturi
Va multumim pentru vot!


DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere! | institutiilestatului.ro

Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drumMedie calificativ: 3.83 in baza a 414 voturi
Va multumim pentru vot!


Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drum | institutiilestatului.ro

Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa!Medie calificativ: 3.49 in baza a 168 voturi
Va multumim pentru vot!


Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa! | institutiilestatului.ro

10 Mai - Zi liberăMedie calificativ: 3.25 in baza a 145 voturi
Va multumim pentru vot!


Pe 10 Mai vom avea zi liberă | institutiilestatului.ro

Un RENUMIT MEDIC ginecolog de la Spitalul Judeţean Argeş – CEZARIANĂ de MĂCELAR!Medie calificativ: 4.27 in baza a 51 voturi
Va multumim pentru vot!


RENUMIT MEDIC de la Spitalul Judeţean Argeş-CEZARIANĂ de MĂCELAR!  | institutiilestatului.ro

Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!Medie calificativ: 3.07 in baza a 89 voturi
Va multumim pentru vot!


Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!  | institutiilestatului.ro

HALUCINANT! Un copil, diagnosticat la Spitalul de Pediatrie cu ‘rãcealã la burticã’ avea PERITONITĂ!Medie calificativ: 3.23 in baza a 48 voturi
Va multumim pentru vot!


Un copil, diagnosticat la Pediatrie cu ‘rãcealã’ avea PERITONITĂ! | institutiilestatului.ro

Fabrică de la Braşov se mută în Argeş! Peste 300 de noi locuri de muncă!Medie calificativ: 3.69 in baza a 157 voturi
Va multumim pentru vot!


Fabrică de la Braşov se mută în Argeş!Peste 300 de locuri de muncă | institutiilestatului.ro

Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!Medie calificativ: 3.06 in baza a 68 voturi
Va multumim pentru vot!


Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!  | institutiilestatului.ro

Spitalul de Pediatrie din Piteşti - 22 de posturi scoase la concursMedie calificativ: 3.39 in baza a 41 voturi
Va multumim pentru vot!


Spitalul de Pediatrie din Piteşti- 22 de posturi scoase la concurs | institutiilestatului.ro

Şah la primarul Piteştiului! Dănuț Dinu, mutare de ultimă orăMedie calificativ: 3.73 in baza a 146 voturi
Va multumim pentru vot!


Şah la primarul Piteştiului! Dănuț Dinu, mutare de ultimă oră | institutiilestatului.ro