Informatii utile despre institutiile din judetul tau!

De ce sa irositi timp sau minutele din telefon incercand sa gasiti aceeasi informatie pe care la noi o puteti afla doar din cateva click-uri de mouse?
Cu noi economisiti timp si, poate, bani!

Primăria Piteşti încalcă hotărârea Curţii de Conturi. Ionică nu ştie nimic

postat in 23.02.2015 - 10:55 AM / autor: lili Vizualizari articol 699


Medie calificativ: 0.00 in baza a 0 voturi
Va multumim pentru vot!


Primăria Piteşti încalcă hotărârea Curţii de Conturi Curtea Constituţională a României a constatat că modalitatea de stabilire a tarifelor de transport în Piteşti nu a respectat prevederile legale. Conform raportului întocmit de CCR, tarifele pentru transportul public din Piteşti au fost calculate după ureche. CCR cere consultarea populaţiei cu privire la modul de funcționare a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în Municipiul Pitești sau cu privire la politicile de dezvoltare durabilă din domeniul transportului de călători.


Cornel Ionică aruncă pisica în curte la Publitrans 2000 SA
 
Am sunat la secretariatul primarului interimar, Cornel Ionică. După salutul de rigoare, intrăm direct în subiect şi îl întrebăm pe Cornel Ionică dacă s-a consultat populaţia cu privire la modul de funcţionare a serviciul de transport local de persoane. 
Ionică aruncă pisica în curte la Publitrans: " Acestă sarcină revine operatorului, dar cred....cu siguranţă s-a făcut. Noi respectăm legea. Dacă spuneţi că asta s-a cerut în Raportul Curţii de Conturi... noi respectăm legea". 
 
Sunăm şi la operator, SC Publitrans 2000 SA, răspunde o doamnă drăguţă care nu face legătura la domnul director decât după ce intervievează interlocutorul:
 
- Publitrans, bună ziua. Cu ce vă pot ajuta?
- La domnul director v-aş ruga.
- În ce problemă?
- Sunt de la presă şi vreau un punct de vedere de la domnul director.
- Ăăăăăă.... staţi să văd dacă este în birou. Vocea doamnei este înlocuită cu muzică, iar după câteva momente, doamna revine: Vă fac legătura
 
Directorul Rotaru a părut surprins de întrebare:
"Păi controlul a fost făcut la Primăria Piteşti. E de datoria lor să facă aceste consultări". 
 
După ce se îngătuie de câteva ori, mai întreabă despre ce consultări e vorba, vorbeşte despre o hotărâre, şi când aude că am vorbit cu Cornel Ionică şi a spus că Publitrans 2000 SA trebuia să facă aceste consultări, Rotaru îşi aminteşte că parcă a văzut nişte chestionare, dar la Primăria Piteşti, nu la societatea pe care o conduce, dar ne asigură, deşi nu ştie cum şi în ce fel: "Oricum, cu siguranţă s-a pus şi se pune în practică hotărârea Curţii de Conturi. S-au făcut. Eu aşa ştiu". 
 
R: Domnul Ionică nu a făcut, dumneavoastră nu, atunci cum sunteţi aşa sigur că s-au făcut conultările cu populaţia?
 
Director Publitrans: Puteţi să reveniţi în 10 minute. Mă informez şi vă dau un răspuns concret. 

Revenim cu telefon, Rotaru s-a informat şi ne dă toate informaţiile: 
 
Directorul Publitrans 2000 SA: "Deci ideea e în felul următor, exact cum v-am spus, m-am interesat...deci chestionarul era făcut, ştiam că era făcut, da? Cădea în sarcina Primăriei Piteşti, şi a căzut în sarcina primăriei Piteşti, biroul de monitorizare a transmis chestionarul, ..m-am interesat eu ca să-nţelegeţi, da, iar administratorul site-ului, nu ştiu ce inadvertenţe au fost acolo, nu l-a pus pe site. Şi am sesizat biroul şi acum se va pune pe site....Pentru că, încă o dată, repet, controlul a fost la Primăria Piteşti. ...Am fost şi noi foarte atenţi pentru că au venit oamenii şi ne-au chestionat şi pe partea sta : "Băi ce urmărim", ne-am spus şi noi păre rea şi au plecat. Nu ştiu ce probleme a avut administratorul site-ului". 


Extras din raportul CCR: 
1. În perioada auditată nu a fost realizată o consultare a populaţiei Municipiului Pitesti cu privire la modul de funcționare a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, sau, cu privire la politicile de dezvoltare durabilă a transportului de călători pe raza Municipiului Pitești. 
2. Modalitatea de stabilire a tarifelor comerciale de către SC PUBLITRANS 2000 SA Pitesti, și a obligației tarifare (tarife impuse) de către Consiliul Local al Municipiului Pitești, nu a respectat în totalitate prevederile legale aplicabile domeniului auditat, respectiv Normele cadru privind stabilirea, ajustarea şi modificarea tarifelor pentru serviciile de transport public local de persoane, aprobate prin Ordinul nr. 272/2007 emis de A.N.R.S.C. 
3. La determinarea cuantumului lunar al subvenției cuvenite ca urmare a obligaţiei tarifare stabilită de Consiliul Local al Municipiului Pitesti, au fost luate în calcul costurile efectiv realizate de operatorul de transport, respectiv SC PUBLITRANS 2000 SA Pitesti, și nu costurile rezultate prin aplicarea tarifelor impuse. 
4. Nu s-au dispus măsuri de evaluare a performanței delegării administrării serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate către SC PUBLITRANS 2000 SA Pitești, prin stabilirea unor indicatori de măsurare a gradului de mulțumire a cetățenilor Municipiului Pitești în legătură cu funcționarea transportului de călători. 

Măsurile dispuse și recomandările formulate de Camera de Conturi 

6.9. Consultarea populaţiei cu privire la modul de funcționare a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în Municipiul Pitești sau cu privire la politicile de dezvoltare durabilă din domeniul transportului de călători. 
6.10. Luarea tuturor măsurilor prevăzute de lege care să asigure: - fundamentarea cheltuielilor lunare în vederea stabilirii tarifului mediu pentru serviciul de transport public local de persoane prin curse regulate, pe baza situatiei cheltuielilor şi veniturilor realizate în ultimele 12 luni; -fundamentarea si stabilirea costurilor rezultate prin aplicarea obligatiei tarifare (tarife impuse); -determinarea efectului economic al activității desfășurate, respectiv efectuarea analizei prin care se evidenţiaza diferenţa dintre cheltuielile efectuate şi veniturile realizate ca urmare a respectării obligaţiilor tarifare, si ajustarea anuală a tarifelor pentru serviciile de transport public local de persoane. 
6.11. Determinarea cuantumului lunar al subvenţiei cuvenită operatorului de transport, ca urmare a obligaţiei tarifare stabilită de Consiliul Local al Municipiului Piteşti, în funcție de costurile rezultate din aplicarea tarifelor impuse. 
6.12. Evaluarea performanței delegării administrării serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate către SC PUBLITRANS 2000 SA Pitesti, prin stabilirea unor indicatori de măsurare a gradului de mulțumire a cetățenilor Municipiului Pitești în legătura cu funcționarea transportului de călători. 
6.13. Implementarea unei proceduri interne, prin care să fie stabilite responsabilități și sarcini precise pentru personalul din cadrul serviciului Unitatea de Monitorizare Servicii Publice și Coordonare Asociații de Proprietari, în vederea prevenirii apariției unor abateri de la legalitate și regularitate în derularea activității repartizate. 
6.14. Încasarea integrală a veniturilor suplimentare stabilite în timpul misiunii de audit în sumă totală de 379.819 lei, din care 240.188 lei redevență si 139.631 lei majorari de intarziere aferente cuvenite bugetului local în temeiul contractului de concesionare a serviciului de transport public local de persoane către SC PUBLITRANS 2000 SA Piteşti. 

Ultimele stiri


Cristian GENTEA: Reformă şi autoritate în Poliţia Locală!

18.09.2020 - 22:29 PM, Razvan

Cristian Gentea, candidatul PSD la Primăria Piteşti, aduce în faţa piteştenilor un proiect menit să eficientizeze activitatea Poliţiei Locale, spre beneficiul şi siguranţa cetăţenilor. ...Emi Talent – cu degetul spre ministrul Economiei! Bravo, BOSS!

18.09.2020 - 22:22 PM, Razvan

Din ciclul: „Aş plânge, da’ nu pot de râs”, îl avem pe Emi Soare, candidatul plin de talente al PNL la CJ Argeş. Astăzi, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a venit în Argeş, iar greii PNL l-au plimbat corespunzător. N-a lipsit din peisaj nici Emanuel Soare, omul care a reinventat concursurile de i...George Păltineanu - de ce îl susţine pe Edi DIMA, ci nu pe BĂRBUCEANU

18.09.2020 - 20:46 PM, lili

George Păltineanu, prezent astăzi la conferinţa PMP, a anunţat că Alianţa Naţional Ţărănistă – Argeş îl susţine pe Eduard Dima pentru Primăria Ştefăneşti....

Cele mai vizualizate stiri


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala!Medie calificativ: 2.83 in baza a 229 voturi
Va multumim pentru vot!


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala | institutiilestatului.ro

DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere!Medie calificativ: 3.66 in baza a 294 voturi
Va multumim pentru vot!


DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere! | institutiilestatului.ro

Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drumMedie calificativ: 3.71 in baza a 575 voturi
Va multumim pentru vot!


Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drum | institutiilestatului.ro

Un RENUMIT MEDIC ginecolog de la Spitalul Judeţean Argeş – CEZARIANĂ de MĂCELAR!Medie calificativ: 3.54 in baza a 218 voturi
Va multumim pentru vot!


RENUMIT MEDIC de la Spitalul Judeţean Argeş-CEZARIANĂ de MĂCELAR!  | institutiilestatului.ro

Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa!Medie calificativ: 3.36 in baza a 231 voturi
Va multumim pentru vot!


Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa! | institutiilestatului.ro

Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!Medie calificativ: 2.89 in baza a 157 voturi
Va multumim pentru vot!


Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!  | institutiilestatului.ro

10 Mai - Zi liberăMedie calificativ: 3.26 in baza a 194 voturi
Va multumim pentru vot!


Pe 10 Mai vom avea zi liberă | institutiilestatului.ro

Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ Argeş, la 31 martieMedie calificativ: 3.56 in baza a 71 voturi
Va multumim pentru vot!


Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ  | institutiilestatului.ro

Fabrică de la Braşov se mută în Argeş! Peste 300 de noi locuri de muncă!Medie calificativ: 3.70 in baza a 212 voturi
Va multumim pentru vot!


Fabrică de la Braşov se mută în Argeş!Peste 300 de locuri de muncă | institutiilestatului.ro

HALUCINANT! Un copil, diagnosticat la Spitalul de Pediatrie cu ‘rãcealã la burticã’ avea PERITONITĂ!Medie calificativ: 3.05 in baza a 102 voturi
Va multumim pentru vot!


Un copil, diagnosticat la Pediatrie cu ‘rãcealã’ avea PERITONITĂ! | institutiilestatului.ro

Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!Medie calificativ: 3.25 in baza a 122 voturi
Va multumim pentru vot!


Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!  | institutiilestatului.ro

Spitalul de Pediatrie din Piteşti - 22 de posturi scoase la concursMedie calificativ: 3.29 in baza a 139 voturi
Va multumim pentru vot!


Spitalul de Pediatrie din Piteşti- 22 de posturi scoase la concurs | institutiilestatului.ro