Informatii utile despre institutiile din judetul tau!

De ce sa irositi timp sau minutele din telefon incercand sa gasiti aceeasi informatie pe care la noi o puteti afla doar din cateva click-uri de mouse?
Cu noi economisiti timp si, poate, bani!

Centrul Cultural Piteşti, evenimente, perioada 9 – 12 iunie,

postat in 04.06.2020 - 17:52 PM / autor: Anastasia Vizualizari articol 415


Medie calificativ: 0.00 in baza a 0 voturi
Va multumim pentru vot!


Centrul Cultural Piteşti, evenimente,  perioada 9 – 12 iunie, .

 Centrul Cultural Pitești pregătește, pentru perioada 9 – 12 iunie, evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care vor putea fi urmărite exclusiv online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, precum și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro):

Medalion poetic „Ana Blandiana”, susținut de poeta Denisa Popescu în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Gânduri, rostiri, scrieri”. Ana Blandiana – între Cuvânt și Tăcere. Lectură din volumul “Integrala Poemelor”, publicat anul trecut, la Editura ”Humanitas”. Poezia Anei Blandiana, distinsă cu premii naționale și internaționale, repune în discuție raporturile subtile dintre sens și nuanță, dintre esență și aparență. Ana Blandiana este membră a Academiei Europene de Poezie, a Academiei de Poezie ”Stephane Mallarmé” și a Academiei Mondiale de Poezie (UNESCO)”, precizează Denisa Popescu.

Prelegerea cu tema „Punctul haosului incertitudinii”, susținută de prof. univ. dr. Ion Iorga Șiman, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Viața merge înainte”, coordonat de poeta Simona Vasilescu. „Adept al interdisciplinarității, al transdisciplinarității  pe care le-a promovat  prin scrieri și conferințe, fizicianul Ion Iorga Șiman și-a extins studiile în domenii interdisciplinare cum ar fi econofizica, sociofizica, psihologie cuantică, fizica stringurilor. A promovat econofizica la Universitatea Pitești, împreună cu bunul său prieten și coleg, prof. univ dr. habil Gheorghe Săvoiu, organizând împreună 10 ediții pentru simpozionul anual internațional de econofizică EDEN pentru profesori și 5 ediții pentru simpozionul ENEC destinat studenților. Au elaborat împreună 10 numere ale revistei Exploratory Domains of Econophysics, revistă înregistrată cu ISSN. A publicat împreună cu Gheorghe Săvoiu numeroase lucrări în acest domeniu, lucrări apreciate în lumea științifică și recunoscute  prin numărul de citări.  În noua prelegere tematică de la Centrul Cultural Pitești, Ion Iorga Șiman ne prezintă una dintre preocupările sale pentru modelarea unui sistem social, care să aibă la bază educația spirituală”, informează Simona Vasilescu.

Prelegerea cu tema „Mișcare pentru sănătate”, susținută de antrenoarea de balet și gimnastică ritmică Nicoleta Andrei.

Prelegerea cu tema „Mănăstirile Robaia și Bascovele, vetre de credință și cultură în județul Argeș”, susținută de conf. univ. dr. Marius Andreescu în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Cultură și credință în societatea contemporană”. “Mănăstirea Robaia  este situată în satul Robaia, comuna Mușetești, județul Argeș la aproximativ 25 de km de Curtea de Argeș, spre Câmpulung Muscel. Existența mănăstirii este pentru prima dată consemnată într-un zapis  din 23 aprilie 1644.

    Tot la Mănăstirea Robaia, meșterul zugrav Pârvu Mutu, considerat pe bună dreptate cel mai mare pictor bisericesc român, fondatorul  școlii de pictură renascentiste  în Țara Românească, promotorul artei portretistice  religioase, dar și laice, și-a aflat aici liniștea  sufletească și odihna veșnică în anul 1735, sub numele de schimonahul  Pafnutie. Pârvu Mutu Zugravul a fost proslăvit ca sfânt, cu numele  Sfântul Cuvios Pafnutie - Pârvu Zugravul.

     La 25 de km de Pitești, urmând șoseaua spre Râmnicu Vâlcea, în comuna Drăganu, satul Ursoaia se află un loc oarecum  ascuns între dealuri și brazi, un loc  plin de  frumusețe, de harul și binecuvântarea lui Dumnezeu. Este Sfânta Mănăstire Bascovele, poate mai puțin cunoscută și vizitată, dar în care orice închinător sau pelerin care ajunge pe aceste meleaguri  regăsește  bucurie, liniște și pace sufletească, dar mai ales întâlnirea tainică prin rugăciune cu harul dumnezeiesc. Prima biserică a fost ctitorită de comisul Șerban Cantacuzino în 1695. Refacerea  ambelor  lăcașuri de credință și cultură  este rezultatul eforturilor și opera Preacuvioșiei Sale Stavrofora Petronia Dobrescu, fosta stareță a Mănăstirii Robaia și actuala stareță a Mănăstirii Bascovele”, își argumentează Marius Andreescu tema aleasă pentru noua ediție a proiectului său cultural-educativ.

 

Ultimele stiri


ZECE primării din ARGEŞ primesc despăgubiri pentru inundaţii!

04.07.2020 - 17:39 PM, Anca

Zece primării din Argeş primesc fonduri de la Guvern, în urma inundaţiilor suferite în luna iunie. În total, 29 de primării au solicitat aproximativ 12 milioane de lei. ...Ludovic Orban: 'Românii nu trebuie să țină cont de decizia CCR'

04.07.2020 - 17:26 PM, Anca

Se instaurează dictatura! Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj prin care le cere românilor să încalce decizia CCR privind carantinarea, internarea și izolarea asimptomaticilor COVID....Încă un studiu de fezabilitate pentru centura de Vest a Piteștiului!

04.07.2020 - 17:17 PM, lili

Surpriză! Compania Națională de Investiții în Infrastructura Rutieră a lansat vineri o licitație care vizează direct municipiul Pitești. Este vorba despre licitația pentru desemnarea unei firme care să lucreze la elaborarea unui studiu de prefezabilitate și a unui studiu de fezabilitate pentru "Var...

Cele mai vizualizate stiri


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala!Medie calificativ: 2.86 in baza a 220 voturi
Va multumim pentru vot!


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala | institutiilestatului.ro

DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere!Medie calificativ: 3.64 in baza a 283 voturi
Va multumim pentru vot!


DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere! | institutiilestatului.ro

Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drumMedie calificativ: 3.73 in baza a 554 voturi
Va multumim pentru vot!


Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drum | institutiilestatului.ro

Un RENUMIT MEDIC ginecolog de la Spitalul Judeţean Argeş – CEZARIANĂ de MĂCELAR!Medie calificativ: 3.62 in baza a 199 voturi
Va multumim pentru vot!


RENUMIT MEDIC de la Spitalul Judeţean Argeş-CEZARIANĂ de MĂCELAR!  | institutiilestatului.ro

Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa!Medie calificativ: 3.39 in baza a 224 voturi
Va multumim pentru vot!


Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa! | institutiilestatului.ro

Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!Medie calificativ: 2.90 in baza a 149 voturi
Va multumim pentru vot!


Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!  | institutiilestatului.ro

10 Mai - Zi liberăMedie calificativ: 3.24 in baza a 188 voturi
Va multumim pentru vot!


Pe 10 Mai vom avea zi liberă | institutiilestatului.ro

Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ Argeş, la 31 martieMedie calificativ: 3.68 in baza a 63 voturi
Va multumim pentru vot!


Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ  | institutiilestatului.ro

HALUCINANT! Un copil, diagnosticat la Spitalul de Pediatrie cu ‘rãcealã la burticã’ avea PERITONITĂ!Medie calificativ: 3.08 in baza a 99 voturi
Va multumim pentru vot!


Un copil, diagnosticat la Pediatrie cu ‘rãcealã’ avea PERITONITĂ! | institutiilestatului.ro

Fabrică de la Braşov se mută în Argeş! Peste 300 de noi locuri de muncă!Medie calificativ: 3.71 in baza a 207 voturi
Va multumim pentru vot!


Fabrică de la Braşov se mută în Argeş!Peste 300 de locuri de muncă | institutiilestatului.ro

Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!Medie calificativ: 3.25 in baza a 118 voturi
Va multumim pentru vot!


Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!  | institutiilestatului.ro

Spitalul de Pediatrie din Piteşti - 22 de posturi scoase la concursMedie calificativ: 3.34 in baza a 126 voturi
Va multumim pentru vot!


Spitalul de Pediatrie din Piteşti- 22 de posturi scoase la concurs | institutiilestatului.ro