Informatii utile despre institutiile din judetul tau!

De ce sa irositi timp sau minutele din telefon incercand sa gasiti aceeasi informatie pe care la noi o puteti afla doar din cateva click-uri de mouse?
Cu noi economisiti timp si, poate, bani!

PSD Argeş: 'Când dau de greu, liberalii fie dau bir cu fugiții, fie dau vina pe PSD!'

postat in 02.07.2020 - 11:37 AM / autor: Razvan Vizualizari articol 575


Medie calificativ: 5.00 in baza a 3 voturi
Va multumim pentru vot!


PSD Argeş: Când dau de greu, liberalii fie dau bir cu fugiții... Organizaţia PSD Argeş comentează demisia şefului DSP Argeş, Alexandru Guiţă.

  

Când dau de greu, liberalii au două moduri preferate de a acționa: fie dau bir cu fugiții, fie dau vina pe PSD! În primul scenariu, pe care l-am văzut și la fostul ministru al Sănătății, Victor Costache demisionând la debutul pandemiei de coronavirus pentru a-și vedea de afacerile din sistemul privat de sănătate, se înscrie și Alexandru Guiță, cel care și-a dat demisia din funcția de director interimar al Direcției de Sănătate Publică Argeș.

Exact când numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus în Argeș cunoaște o explozie fără precedent (astăzi am ajuns la 872 de bolnavi confirmați!), când e mai multă nevoie de implicare și măsuri concrete, liberalul numit abuziv la conducerea DSP Argeș lasă totul baltă și pleacă, invocând faptul că și-a amânat cât a putut mai multe lucruri personale, “iar acum îmi fac timp să le rezolv”.

Serios? Dar cum rămâne cu presiunile făcute pentru ca Alexandru Guiță să ajungă director, ocupând o funcție pe care era deja o specialistă recunoscută, Sorina Honțaru, care câștigase un concurs pe acest post, așa cum cer normele europene pe care România s-a angajat să le respecte? Unde este respectul pentru legea privind funcțiile publice? Cum rămâne cu faptul că PNL s-a folosit de starea de urgență pentru a numi în funcții publice oamenii proprii, doar pe baza apartenenței la partid, fără vreun criteriu de competență?

 În plus, Alexandru Guiță dă bir cu fugiții după ce a dezorganizat complet DSP Argeș, a refuzat cooperarea cu autorităile județene și locale – spitale, Consiliu Județean, Societatea Medicilor din România, primari – și a emis constant dispoziții care se băteau cap în cap, generând și sporind haosul! Cui a servit interesul de a pune mâne pe sistemul de sănătate al Argeșului?

S-au făcut oare anchete epidemiologice serioase în județ, sau – judecând după explozia cazurilor de Covid-19 – s-a mimat implicarea? Ne mai spune domnul Guiță că „urmează ca Ministerul să emită un ordin de numire în această funcţie pentru o persoană pe care o consider destoinică”.

 În condițiile în care există deja un director cu concurs pe post – doamna Sorina Honțaru, PNL insistă, iată, cu numiri politice în funcții cheie! “Cred că va continua cu bine ceea ce am reuşit să fac în toată această perioadă extrem de grea”, mai spune Guiță. Doamne ferește! Să continue ce? Drumul spre dezastru?

În final, poate nu ar strica să amintim faptul că la debutul pandemiei, când apăruseră câteva cazuri de Covid-19 la Spitalul Județean și la Câmpulung, prefectul Emanuel Soare a dispus demiterea specialiștilor care conduceau DSP și mai multe spitale, înlocuindu-i fie cu “conducere militară”, fie cu oameni ai PNL. Oare nu s-ar impune și demisia sau demiterea prefectului, acum când sub coordonarea dezastruoasă a sa și a lui Alexandru Guiță Argeșul a ajuns un focar major de Covid-19?

 Biroul de presă al PSD Argeș

PSD Argeş: 'Când dau de greu, liberalii fie dau bir cu fugiții, fie dau vina pe PSD!'

Ultimele stiri


Cinci MEDICI noi la Spitalul Judeţean Argeş!

05.08.2020 - 13:13 PM, Razvan

Liderul CJ Argeş, Dan Manu, a anunţat că – începând de astăzi - Spitalul Județean de Urgență Pitești are cinci medici, care vor lucra pe Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă. ...Dan Manu: NU candidez la şefia CJ Argeş!

05.08.2020 - 12:59 PM, Razvan

Preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, a anunţat astăzi, la conferinţa de presă, că nu va candida pentru un nou mandat la Consiliul Judeţean. Manu a recunoscut că a primit oferte de la mai multe partide, dar a decis să rămână un simplu social-democrat. ...Ionică: 'Eu am multe de spus de Apostoliceanu şi le voi spune!'

05.08.2020 - 12:07 PM, Razvan

Primarul Piteştiului, Cornel Ionică, răspunde criticilor viceprimarului Sorin Apostoliceanu care, din barca PNL, critică administraţia locală. Aşa că primarul explică, pe înţelesul tuturor, cine e Apostoliceanu: Persoana invizibilă care lucrează în administrație și se ocupă cu tastele”....

Cele mai vizualizate stiri


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala!Medie calificativ: 2.84 in baza a 225 voturi
Va multumim pentru vot!


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala | institutiilestatului.ro

DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere!Medie calificativ: 3.66 in baza a 288 voturi
Va multumim pentru vot!


DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere! | institutiilestatului.ro

Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drumMedie calificativ: 3.74 in baza a 560 voturi
Va multumim pentru vot!


Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drum | institutiilestatului.ro

Un RENUMIT MEDIC ginecolog de la Spitalul Judeţean Argeş – CEZARIANĂ de MĂCELAR!Medie calificativ: 3.58 in baza a 208 voturi
Va multumim pentru vot!


RENUMIT MEDIC de la Spitalul Judeţean Argeş-CEZARIANĂ de MĂCELAR!  | institutiilestatului.ro

Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa!Medie calificativ: 3.40 in baza a 226 voturi
Va multumim pentru vot!


Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa! | institutiilestatului.ro

Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!Medie calificativ: 2.89 in baza a 150 voturi
Va multumim pentru vot!


Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!  | institutiilestatului.ro

10 Mai - Zi liberăMedie calificativ: 3.26 in baza a 191 voturi
Va multumim pentru vot!


Pe 10 Mai vom avea zi liberă | institutiilestatului.ro

Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ Argeş, la 31 martieMedie calificativ: 3.60 in baza a 67 voturi
Va multumim pentru vot!


Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ  | institutiilestatului.ro

Fabrică de la Braşov se mută în Argeş! Peste 300 de noi locuri de muncă!Medie calificativ: 3.72 in baza a 209 voturi
Va multumim pentru vot!


Fabrică de la Braşov se mută în Argeş!Peste 300 de locuri de muncă | institutiilestatului.ro

HALUCINANT! Un copil, diagnosticat la Spitalul de Pediatrie cu ‘rãcealã la burticã’ avea PERITONITĂ!Medie calificativ: 3.06 in baza a 101 voturi
Va multumim pentru vot!


Un copil, diagnosticat la Pediatrie cu ‘rãcealã’ avea PERITONITĂ! | institutiilestatului.ro

Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!Medie calificativ: 3.27 in baza a 119 voturi
Va multumim pentru vot!


Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!  | institutiilestatului.ro

Spitalul de Pediatrie din Piteşti - 22 de posturi scoase la concursMedie calificativ: 3.35 in baza a 131 voturi
Va multumim pentru vot!


Spitalul de Pediatrie din Piteşti- 22 de posturi scoase la concurs | institutiilestatului.ro