Informatii utile despre institutiile din judetul tau!

De ce sa irositi timp sau minutele din telefon incercand sa gasiti aceeasi informatie pe care la noi o puteti afla doar din cateva click-uri de mouse?
Cu noi economisiti timp si, poate, bani!

Informatii pentru Primăria I. L. Caragiale, judetul Dambovita


Primăria I. L. Caragiale


Primar Năstase Adrian
Modalitati de contact:

Strada Principală nr. 1198, Judeţ: Dâmboviţa, Cod poştal 137255
0245660332
E-mail: [email protected]
Web: www.comunacaragiale.ro

Alte informatii

 I.L. Caragiale (în trecut, Haimanale) este o comună din judeţul Dâmboviţa, Muntenia, România, formată din satele Ghirdoveni (reşedinţa), I.L. Caragiale şi Mija. Ea îşi trage numele de la satul de reşedinţă, denumit astfel deoarece este locul de naştere al lui Ion Luca Caragiale.

Denumirea actuală a comunei I.L. Caragiale a survenit din anul 1952 la aniversarea a 100 de ani de la naşterea dramaturgului I.L. Caragiale în anul 1852.

Comuna este aşezată în partea de est a judeţului Dâmboviţa şi este traversată de şoseaua DN72 care leagă Ploieşti de Târgovişte.

Prin limitele ei administrativ-teritoriale, comuna se învecinează la nord cu oraşul Moreni, la nord-vest cu localitatea Gura Ocniţei, satul Adânca, la vest cu localitatea Bucşani, la sud cu localitatea Dărmăneşti, la sud-vest cu localitatea Filipeştii de Pădure, sat Diţeşti, judeţul Prahova.

Distanţa faţă de principalele oraşe: 25 km faţă de Târgovişte, 27 km faţă de Ploieşti, 7 km faţă de Moreni.

Din punct de vedere geomorfologic, comuna I. L. Caragiale aparţine zonei dealurilor subcarpatice. Comuna este situată pe valea râului Cricovul Dulce, într-o zonă depresionară, fiind împrejmuită de o zonă de dealuri, care îi asigură o protecţie naturală intemperiilor de ordin climatic.

Fax: 0245660423
Alte primarii din acelasi judet:


Ultimele stiri
Klaus Iohannis CRITICĂ DUR bugetul

15.02.2019 - 15:09 PM, lili


Klaus Iohannis CRITICĂ DUR bugetul

Klaus Iohannis critica dur bugetul, mentionand ca acesta vine cu o intarziere nepermis de mare. ...
Fost ales local: ‘La alegeri, PNL Argeș va fi pe locul 5 în județ!’

15.02.2019 - 15:01 PM, Razvan


Fost ales local: La alegeri, PNL Argeș va fi pe locul 5 în județ!

Apar reacţiile la articolul nostru despre mazilirea liderului TNL Argeş, George Hristescu. Fãptaşul Adrian Miuţeescu are de dus o cruce grea, din cauza faptelor sale reprobabile. Primul care a comenta...
Întâlnire importantă la Mioveni

15.02.2019 - 14:25 PM, lili


Întâlnire importantă la Mioveni

Joi, 14 februarie 2019, la sediul Primăriei oarșului Mioveni a avut loc o întrevedere între conducerea companiei auto și reprezentanții administrației publice. ...
Drăghici, ministru la Transporturi. Dăncilă, declaraţie

15.02.2019 - 14:17 PM, lili


Drăghici, ministru la Transporturi. Dăncilă, declaraţie

Premierul Viorica Dancila ii reaminteste presedintelui Romaniei de situatia celor doua ministere unde sunt sefi interimari, precizând ca seful statului nu a raspuns nici pana in prezent in legatura cu...