Informatii utile despre institutiile din judetul tau!

De ce sa irositi timp sau minutele din telefon incercand sa gasiti aceeasi informatie pe care la noi o puteti afla doar din cateva click-uri de mouse?
Cu noi economisiti timp si, poate, bani!

Informatii pentru Primăria Sălcioara, judetul Dambovita


Primăria Sălcioara


Primar Pârvu Valentin
Modalitati de contact:

Sat Băneşti, Cod poştal 137410
0245723661
E-mail: primarie@salcioara.infoprimarie.ro
Web: salcioara.infoprimarie.ro

Alte informatii

 Sălcioara este o comună în judeţul Dâmboviţa, Muntenia, România, formată din satele Băneşti (reşedinţa), Cătunu, Cuza Vodă, Ghineşti, Mircea Vodă, Moara Nouă, Movila, Podu Rizii şi Sălcioara (fost Beşteloaia şi fost Politimoaia).

Comuna Sălcioara este situată în partea de sud a judeţului Dâmboviţa, pe o suprafaţă de 52,9 km². Relieful este de câmpie, uşor vălurit, şi este străbătut de râul Dâmboviţa şi de râul Ilfov. Oraşe apropiate: Titu (7 km), Târgovişte (23 km) şi Găeşti (25 km).

La sfârşitul secolului al XIX-lea, pe teritoriul actual al comunei funcţionau în plasa Ialomiţa a judeţului Dâmboviţa comunele Ghineşti şi Mircea Vodă. Comuna Ghineşti cu satele Ghineşti şi Cârciuma lui Vişanu (astăzi, Cătunu), cu o populaţie de 500 de locuitori. Comuna Mircea Vodă avea în ea doar satul omonim, a fost înfiinţată odată cu acesta, în 1887, din însurăţei. Restul satelor comunei actuale erau împărţite la comunele vecine: satele Beşteloaia (astăzi, Sălcioara) şi Băneşti făceau parte din Bolovani, iar Podu Rizii făcea parte din comuna Braniştea.

În 1925, comuna Ghineşti avea aceeaşi structură şi 796 de locuitori, fiind arondată plăşii Titu din acelaşi judeţ. Comuna Mircea Vodă avea atunci 738 de locuitori.

În 1931, a fost înfiinţată comuna Beşteloaia, cu satele Băneşti, Beşteloaia, Moara Nouă şi Podu Rizii, comună ce a constituit nucleul actualei comune Sălcioara.

Comunele au fost arondate în 1950 raionului Târgovişte din regiunea Prahova şi apoi (după 1952) din regiunea Ploieşti. În 1968, ele au revenit la judeţul Dâmboviţa şi au fost comasate sub numele de comuna Sălcioara, care a căpătat structura actuală.

Fax: 0245723695
Alte primarii din acelasi judet:


Ultimele stiri
PSD cere anchetarei Ioanei Mihăilă, fost ministru USR al Sănătăţii

15.10.2021 - 15:26 PM, Anastasia


PSD cere anchetarei Ioanei Mihăilă, fost ministru USR al Sănătăţii

PSD cere instituțiilor statului să declanșeze o anchetă cu privire la "neglijența iresponsabilă a fostului ministru USR, Ioana Mihăilă, din cauza căreia România a ratat achiziția de teste COVID-19", s...
Cîţu: "Începem negocierile, dacă Cioloş nu reuşeşte o majoritate cu PSD şi AUR"

15.10.2021 - 15:24 PM, Anastasia


Cîţu:

Liberalii s-au decis să nu-l susţină pe Dacian Cioloş, premierul desemnat, pentru a forma un nou Executiv. ...
Dacian Cioloş, prima reacţie după ce Cîţu a anunţat decizia PNL: "Sper să putem găsi soluția"

15.10.2021 - 15:22 PM, Anastasia


Dacian Cioloş, prima reacţie după ce Cîţu a anunţat decizia PNL:..

Premierul numit, Dacian Cioloș, a reacționat după ce PNL a anunțat că nu îl susține în formarea unui nou guvern. ...
PNL a decis să nu susţină Guvernul Cioloş

15.10.2021 - 15:18 PM, Anastasia


PNL a decis să nu susţină Guvernul Cioloş

Florin Cîțu, președintele PNL și premierul demis prin moțiune, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că responsabilitatea formării unui nou Guvern îi revine USR PLUS. Totodată, Cîțu a spus că ...
Criza din auto: termenele de livrare pentru o maşină ajung şi la an din cauza crizei microcipurilor

15.10.2021 - 15:11 PM, Anastasia


Criza din auto: termenele de livrare pentru o maşină ajung şi la..

Uzinele Dacia şi Ford ajustează con­stant producţia de maşini în func­ţie de livrările de semicon­ductori, iar noi opriri sunt progra­mate şi în săptămânile următoare. ...
Furt de apă masiv identificat de reprezentanţii S.C. Apă Canal 2000 S.A. pe străzile Baloteşti şi Lăbuşeşti

15.10.2021 - 15:05 PM, Anastasia


Furt de apă masiv identificat de reprezentanţii S.C. Apă Canal

Deşi în comunicatele anterioare am prezentat riscurile şi sancţiunile la care se expun utilizatorii serviciului de alimentare cu apă care utilizează branşamente ilegale, acţiunile de control din ultim...