Informatii utile despre institutiile din judetul tau!

De ce sa irositi timp sau minutele din telefon incercand sa gasiti aceeasi informatie pe care la noi o puteti afla doar din cateva click-uri de mouse?
Cu noi economisiti timp si, poate, bani!

Informatii pentru Primăria Ulmi, judetul Dambovita


Primăria Ulmi


Primar Vărzaru Nicolae
Modalitati de contact:

Strada Principală nr. 99, Judeţ: Dâmboviţa, Cod poştal 137455
0245631082
E-mail: primar@ulmi.ro
Web: www.ulmi.ro

Alte informatii

 Ulmi (în trecut, Colanu) este o comună din judeţul Dâmboviţa, Muntenia, România, formată din satele Colanu, Dimoiu, Dumbrava, Matraca, Nisipurile, Udreşti, Ulmi (reşedinţa) şi Viişoara.

Comuna se află în centrul judeţului, imediat la sud-est de Târgovişte, pe malul drept al Ialomiţei. Ea este străbătută de şoseaua naţională DN71 care leagă Târgovişte de Bucureşti, şosea din care la Ulmi se desprinde şoseaua judeţeană DJ711 care duce spre Bujoreanca şi DN1A. Tot pe teritoriul comunei Ulmi, din DJ711 se ramifică şi DJ720B, un alt drum judeţean care o leagă de comuna Răzvad, pe malul celălalt al Ialomiţei. Prin partea de sud-vest a comunei curge şi râul Ilfov.

În 1925, comuna Colanu era inclusă în plasa Târgovişte a aceluiaşi judeţ şi avea în compunere satele Colanu, Dumbrava, Priseaca, Udreşti şi Ulmi, cu 1725 de locuitori. Satele Matracaua, Dimoiu şi Nisipurile fuseseră transferate comunei vecine Comişani.

În 1931, satele Ulmi, Matracaua şi Nisipurile s-au separat şi au format comuna Ulmi, în vreme ce comuna Colanu a rămas cu satele Colanu, Dumbrava şi Udreşti. Ambele comune au devenit comune suburbane ale comunei urbane Târgovişte.

În 1950, comunele au fost transferate la raionul Târgovişte din regiunea Prahova şi apoi (după 1952) din regiunea Ploieşti. În 1968, ele au fost comasate, comuna Colanu fiind desfiinţată şi satele ei incluse în comuna Ulmi, care a redevenit comună suburbană a municipiului Târgovişte. În 1989, conceptul de comună suburbană a fost eliminat din legislaţie, comuna Ulmi fiind subordonată direct judeţului Dâmboviţa.

Fax: 0245631082
Alte primarii din acelasi judet:


Ultimele stiri
Primarul Municipiului Pitești Cristian Gentea, mesaj special

05.12.2021 - 21:08 PM, Anastasia


Primarul Municipiului Pitești Cristian Gentea, mesaj special

Primarul Municipiului Pitești, Cristian Gentea, transmite un mesaj cu ocazia sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae....
Ion Mînzînă, preşedinte CJ Argeş şi preşedinte PSD Argeş, mesaj de Sf. Nicolae

05.12.2021 - 21:06 PM, Anastasia


Ion Mînzînă, preşedinte CJ Argeş şi preşedinte PSD Argeş, mesaj

Președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, transmite un mesaj cu prilejul sărbătorii Sfântului Nicolae. ...
PRIMARUL ION GEORGESCU, MESAJ SPECIAL DE SFÂNTUL NICOLAE

05.12.2021 - 20:57 PM, Anastasia


PRIMARUL ION GEORGESCU, MESAJ SPECIAL DE SFÂNTUL NICOLAE

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, transmite un mesaj cu prilejul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae. În fiecare an, în 6 decembrie, Biserica Ortodoxă îl pomeneşte pe unul dintre cei mai cuno...
Gentea: Vă doresc, dragi piteșteni, să fiți sănătoși alături de familiile dumneavoastră

05.12.2021 - 18:46 PM, Anca


Gentea: Vă doresc, dragi piteșteni, să fiți sănătoși alături de...

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a deschis Târgul de Crăciun 2021 și a aprins iluminatul festiv: ...
Primarul Gentea a dăruit brioșe copiilor

05.12.2021 - 18:29 PM, Anca


Primarul Gentea a dăruit brioșe copiilor

În această seară, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a fost mesagerul lui Moș Nicolae. Edilul le-a oferit brioșe tuturor copiilor prezenți în Piața Primăriei, la festivitățile de des...
S-a aprins iluminatul festiv la PITEȘTI!

05.12.2021 - 18:19 PM, Anca


S-a aprins iluminatul festiv la PITEȘTI!

Primarul Cristian Gentea a aprins iluminatul festiv la Pitești, alături fiindu-i piteștenii care au venit în număr mare să simtă pulsul cetății, în ajunul Sfântului Nicolae. ...