Informatii utile despre institutiile din judetul tau!

De ce sa irositi timp sau minutele din telefon incercand sa gasiti aceeasi informatie pe care la noi o puteti afla doar din cateva click-uri de mouse?
Cu noi economisiti timp si, poate, bani!

Alt proces pierdut! Primarul Ionică şi consilierii locali, BUNI de PLATĂ

postat in 12.08.2019 - 17:31 PM / autor: lili Vizualizari articol 1234


Medie calificativ: 4.00 in baza a 5 voturi
Va multumim pentru vot!


Alt proces! Primarul Ionică şi consilierii locali, BUNI de PLATĂ Se pare că 2019 este cel mai negru an al Primăriei Piteşti. Se pierd procesele pe bandă rulantă şi se plătesc despăgubiri şi penalităţi ca la balamuc.

 Executarea primăriei de către Orentex se pare că a deschis cutia Pandorei. Nu trece o lună şi apare altă executare silită sau alt proces pierdut. Acum, altă belea! Instanţa îl pune la plată chiar pe primarul Ionică, dar şi pe consilierii locali. Să vezi acum balamuc, în momentul în care consilierii vor afla că trebuie să scoată bani din buzunar. Şi asta pentru că primăria nu a pus în aplicare o hotărâre judecătorească. Copie la indigo după cazul Orentex. 


În 2016 Primăria Piteşti pierde procesul cu societatea DGIM SRL. Instanţa obligă primăria să încheie contract de concesiune cu reclamanta pentru terenul de 361 mp în Parcul Ştrand. Este vorba despre terenul de sub restaurantul din Parcul Ştrand. Responsabilii din primărie se şterg la fund cu decizia instanţei şi nu încheie contractul de concesiune cu societatea. Administratorul societăţii, după câţiva ani de aşteptare, şi, cel mai probabil după multe drumuri pe la primărie, merge din nou în instanţă şi cere ca responsabilii să fie amendaţi pentru nepunerea în aplicare a sentinţei definitive. Şi aşa cum era de aşteptat, primăria pierde. 

Instanţa îl obligă pe Cornel Ionică să plătească o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de întârziere în executarea titlului executoriu – Decizia nr. 585/R-CONT/30 Martie 2016  şi obligă pe acesta să plătească amenda aplicată la bugetul de stat începând cu data rămânerii definitive a prezentei sentinţe şi până la data executării hotărârii judecătoreşti ce constituie titlu executoriu. Mai mult, instanţa îi acordă reclamantei, cu titlu de penalităţi, suma de 200,00 lei pentru fiecare zi de întârziere în executarea aceluiaşi titlu executoriu, calculate în sarcina Municipiului Piteşti – prin Primar şi a Consiliului Local al Municipiului Piteşti, începând cu data rămânerii definitive a prezentei sentinţe şi până la executarea hotărârii judecătoreşti ce constituie titlu executoriu. Obligă pe autorităţile pârâte, în solidar, să plătească reclamantei suma de 1.500,00 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Sentinţa nu este definitivă.
 
Primarul Piteştiului a făcut recurs. Consilierii locali, cel mai probabil, vor afla din presă. Aşa s-a întâmplat şi în cazul Orentex. Numai că acum, CL Piteşti va plăti, împreună cu primarul, toate daunele. Vom reveni cu puncte de vedere ale consilierilor! 


Hotărârea instanţei: Admite cererea, aşa cum a fost completată, având ca obiect aplicare amendă pentru neexecutare hotărâre judecătorească şi acordare penalităţi, introdusă de reclamanta DGIM S.r.l., având CUI RO 17737105, cu sediul în Piteşti, Str. Costache Negri – Restaurantul Ştrand, Judeţul Argeş, în contradictoriu cu autorităţile pârâte Primarul Municipiului Piteşti, Municipiul Piteşti – prin Primar şi Consiliul Local al Municipiului Piteşti, cu sediul în Piteşti, Str. Victoriei, Nr. 24, Judeţul Argeş. Aplică Primarului Municipiului Piteşti amenda de 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de întârziere în executarea titlului executoriu – Decizia nr. 585/R-CONT/30 Martie 2016 a Curţii de Apel Piteşti, pronunţată în Dosar nr. 176/109/2015 şi obligă pe acesta să plătească amenda aplicată la bugetul de stat începând cu data rămânerii definitive a prezentei sentinţe şi până la data executării hotărârii judecătoreşti ce constituie titlu executoriu. Acordă reclamantei, cu titlu de penalităţi, suma de 200,00 lei pentru fiecare zi de întârziere în executarea aceluiaşi titlu executoriu, calculate în sarcina Municipiului Piteşti – prin Primar şi a Consiliului Local al Municipiului Piteşti, începând cu data rămânerii definitive a prezentei sentinţe şi până la executarea hotărârii judecătoreşti ce constituie titlu executoriu . Obligă pe autorităţile pârâte, în solidar, să plătească reclamantei suma de 1.500,00 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. 

Ultimele stiri


Premierul anunţã un val de OUG-uri!

18.08.2019 - 21:58 PM, Anca

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul va adopta mai multe ordonanţe de urgenţă ca urmare a cazului de la Caracal, care a îngrozit România....100 de elevi din Mioveni au plecat la mare, pe banii primãriei!

18.08.2019 - 17:14 PM, Anca

Şi anul acesta, primarul Ion Georgescu trimite la mare 100 de copii cu rezultate bune la învãţãturã, la concursuri şcolare sau la competiţii sportive. ...Festivalul Racilor şi al Fructelor de mare – din nou la PITEŞTI!

18.08.2019 - 11:02 AM, Anca

Veste bunã pentru amatorii de raci şi fructe de mare. Taverna Racilor revine la Piteşti pentru un street-food special. Ȋn perioada 22 – 25 august, în Piața Primăriei din Piteşti, ve-ţi regãsi cele mai gustoase preparate din peşte şi fructe de mare. ...

Cele mai vizualizate stiri


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala!Medie calificativ: 2.90 in baza a 181 voturi
Va multumim pentru vot!


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala | institutiilestatului.ro

DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere!Medie calificativ: 3.72 in baza a 223 voturi
Va multumim pentru vot!


DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere! | institutiilestatului.ro

Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drumMedie calificativ: 3.75 in baza a 496 voturi
Va multumim pentru vot!


Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drum | institutiilestatului.ro

Un RENUMIT MEDIC ginecolog de la Spitalul Judeţean Argeş – CEZARIANĂ de MĂCELAR!Medie calificativ: 3.94 in baza a 124 voturi
Va multumim pentru vot!


RENUMIT MEDIC de la Spitalul Judeţean Argeş-CEZARIANĂ de MĂCELAR!  | institutiilestatului.ro

Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa!Medie calificativ: 3.45 in baza a 215 voturi
Va multumim pentru vot!


Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa! | institutiilestatului.ro

10 Mai - Zi liberăMedie calificativ: 3.27 in baza a 166 voturi
Va multumim pentru vot!


Pe 10 Mai vom avea zi liberă | institutiilestatului.ro

Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!Medie calificativ: 3.00 in baza a 123 voturi
Va multumim pentru vot!


Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!  | institutiilestatului.ro

HALUCINANT! Un copil, diagnosticat la Spitalul de Pediatrie cu ‘rãcealã la burticã’ avea PERITONITĂ!Medie calificativ: 3.16 in baza a 83 voturi
Va multumim pentru vot!


Un copil, diagnosticat la Pediatrie cu ‘rãcealã’ avea PERITONITĂ! | institutiilestatului.ro

Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ Argeş, la 31 martieMedie calificativ: 4.06 in baza a 34 voturi
Va multumim pentru vot!


Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ  | institutiilestatului.ro

Fabrică de la Braşov se mută în Argeş! Peste 300 de noi locuri de muncă!Medie calificativ: 3.68 in baza a 184 voturi
Va multumim pentru vot!


Fabrică de la Braşov se mută în Argeş!Peste 300 de locuri de muncă | institutiilestatului.ro

Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!Medie calificativ: 3.27 in baza a 94 voturi
Va multumim pentru vot!


Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!  | institutiilestatului.ro

Spitalul de Pediatrie din Piteşti - 22 de posturi scoase la concursMedie calificativ: 3.31 in baza a 89 voturi
Va multumim pentru vot!


Spitalul de Pediatrie din Piteşti- 22 de posturi scoase la concurs | institutiilestatului.ro