Informatii utile despre institutiile din judetul tau!

De ce sa irositi timp sau minutele din telefon incercand sa gasiti aceeasi informatie pe care la noi o puteti afla doar din cateva click-uri de mouse?
Cu noi economisiti timp si, poate, bani!

E clar! Nu ne mai facem bine! Conducătorii noştri sunt VARZĂ

postat in 30.03.2020 - 20:30 PM / autor: lili Vizualizari articol 4788


Medie calificativ: 4.33 in baza a 3 voturi
Va multumim pentru vot!


E clar! Nu ne mai facem bine! Conducătorii noştri sunt VARZĂ Trecem printr-o perioadă extrem de grea. Nu ne mai întâlnim cu prietenii, nu ne mai îmbrăţişăm rudele şi chiar ni se spune să nu ne mai vizităm părinţii.

Am decis, împreună cu colegii de redacţie să o lăsăm mai moale cu pocnitul peste bot al politicienilor. Chiar ne-am abţinut, cu greu, timp de vreo două săptămâni. Dar nu ne lasă, domne'! Nu ne lasă şi gata! Ei ţin morţiş să se facă de rahat şi noi promitem să-i altoim pe măsură. Tocmai pentru faptul că presa le trece multe cu vederea, mai de milă, mai de silă, am ajuns să fim conduşi de toţi incompetenţii. Avem consilieri judeţeni, şi nu la primul mandat, care nici măcar nu ştiu ce înseamnă contribuţia de 10%. Da, da! Aţi citit bine! Nu ştiu să calculeze procentul de 10%. Ce să mai vorbim de ce votează şi ce proiecte se discută în şedinţe? Zero barat! 


Dar hai să revenim la ale noastre! Zile grele, coronavirus, izolare... În acest context, consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa din 17.03.2020 alocarea sumei de 550 mii lei, pentru achizitionarea unui sistem real –time PCR si kit-ul pentru detectia COVID-19. 

Marţi - 31.03.2020, o nouă şedinţă. Se cere votul consilierilor judeţeni pentru cofinanţarea aparaturii medicale, respectiv “Sistem Real-Time PCR si kit pentru detectia COVID – 19”, în suma de 55 mii lei. Aparatul este achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, iar CJ vine doar cu contribuţia de 10%.

Mai pe scurt, CJ Argeş cumpără integral un sistem, iar Ministerul Sănătăţii cumpără un alt sistem la care CJ va achita doar cofinanţarea de 10% din valoarea acestuia. Ambele aparate sunt cumpărate pentru Spitalul Judeţean.

E clar! CJ cumpără un aparat cu 550.000 lei, plătit integral de CJ, Ministerul Sănătăţii cumpără un sistem - 550.000 lei, iar CJ achită doar 10%, adică 55.000 lei. E greu? Deloc! Deloc spunem noi, dar staţi să vedeţi ce întrebări pun consilierii judeţeni pe grupul pe care se discută proiectele de hotărâre. Deh, stare de urgenţă, lumea nu se poate întâlni... totul se petrece online. 

Întrebările consilierilor: 

1. In sedinta extraordinara din 17.03.2020 s-a aprobat suma de 55 mii lei pentru Spitalul Judetean de Urgenta Arges. De ce se doreste o alta aprobare? Este vorba de alta suma fata de cea din 17.03? (N.a.: Ăsta e clar că a luat degeaba banii pe şedinţa din 17 martie. Suma alocată în 17.03 este de 550.000 lei)

Răspuns reprezentant CJ: Este vorba de aparatul achizitionat de Ministerul Sanatatii pentru care avem obligatia conform contractului semnat cu DSP Arges sa alocam cofinantarea de 10%. Sunt 2 aparate : unul din fondurile M.S vizat de acest proiect de hotarare si altul din bugetul local integral pentru care s-au alocat sumele in sedinta din 17 martie si care se afla in curs de achizitie. Ambele contracte au aceeaşi valoare estimată.

2. Poate nu inteleg eu, dar pentru un aparat achizitionat prin MS cofinantarea de 10% este 55 mii lei, iar cel achizitinat integral cu fonduri CJ costa 55 mii lei ? Vicepresedintele CJ Arges Dl Nicolaescu are o postare in care spune ca achizitia la nivel judetean nu este acoperita de Starea de Urgenta ci trebuie sa se organizeze licitatie. Va rog sa ne lamuriti. Multumesc!(N.a.: Acelaşi consilier)

3. Intră în acţiune de forţă altul: Ce sumă reprezintă procentul de 10%? (N. a: Ce zici mă acolo? Cât înseamnă 10% din 550.000? Ia-ţi dracului un calculator dacă nu ai învâţat procentele la şcoală!). Nu-i răspunde nimeni şi continuă: Aştept un răspuns...Oficial! Sau mai bine spus autorizat (N.a: Fraţilor, totul este scris negru pe alb pe grupul de WhatsApp al consilierilor judeţeni). După care începe discuţia pe termeni. Şi se discută mult despre licitaţie directă, licitaţie deschisă. (N.a.: Oricum, habarnişti! 
 
Domnul de mai sus, nelămurit, revine cu aceeaşi întrebare, pusă în alt fel: Suma aprobată în contul celor 10% cât este?

Mai vreţi dovezi de prostie crasă? Mai avem! 

4. Rămâne întrebarea referitoare la preţ. Ne puteţi lămuri? 

Şi asta nu e tot! Tot mai avem! Ăsta e tare de tot! După ce s-a explicat de o mie de ori că sunt două aparate, ambele la 550.000 lei, unul cumpărat integral de CJ, iar la al doilea CJ contribuie doar cu 10%, adică, 55.000 lei, tot mai e un nelămurit. 
 
5. Poate nu înţeleg eu, dar pentru un aparat achiziţionat prin MS cofinanţarea este 55 mii lei, iar cel achiziţionat cu fonduri CJ costa 55 mii lei?
 
6. Ştiţi vorba aia cu prostul fudul, aşa şi ăsta, mai pune o întrebare: "În şedinţa din 17.03 s-a aprobat suma de 55.000 lei pentru spital. De ce se mai doreşte o altă aprobare? Este vorba de altă sumă faţă de cea din 17.03? 

În concluzie, nu ne mai facem bine! Cu astfel de oameni care conduc judeţul, coronavirusul e pistol cu apă! 

Şi pentru că tot #stămacasă, vă propunem un joc de imaginaţie. Noi vă spunem protagoniştii şi voi încercaţi să aflaţi care ce întrebare a pus. E simplu! Vă uitaţi la moacele lor şi vă daţi seama de răspunsuri. 
Protagoniştii: Dorin Mărăşoiu, Iliescu Gheorghe şi Mişu Tudor. 
 

Ultimele stiri


Raed Arafat anunţă noi măsuri de relaxare a restricţiilor!

28.05.2020 - 07:29 AM, Anca

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat că de săptămâna viitoare vor urma şi alte măsuri de relaxare a restricţiilor impuse pe fondul epidemiei COVID. ...Peste 400.000 de români au rămas fără loc de muncă! 600.000, în şomaj tehnic!

28.05.2020 - 06:15 AM, Anca

Ministerul Muncii a prezentat datele cu privire la situația contractelor de muncă suspendate şi încetate, care au fost înregistrate la Inspecția Muncii. Datele sunt alarmante. ...Băsescu: Dacă Cîțu a împrumutat 3,2 miliarde de euro ca să îi dea la pensii și la alocații, e un criminal!'

28.05.2020 - 06:06 AM, Anca

Traian Băsescu, fost preşedinte al României, actual europarlamentar îl critică pe ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, care s-a împrumutat 3,3 miliarde de euro de pe pieţele externe, în contextul pandemiei COVID-19. Gurile rele spun că o parte din aceşti bani vor fi folosiţi pentru majorarea pensiilor...

Cele mai vizualizate stiri


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala!Medie calificativ: 2.87 in baza a 209 voturi
Va multumim pentru vot!


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala | institutiilestatului.ro

DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere!Medie calificativ: 3.63 in baza a 271 voturi
Va multumim pentru vot!


DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere! | institutiilestatului.ro

Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drumMedie calificativ: 3.73 in baza a 541 voturi
Va multumim pentru vot!


Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drum | institutiilestatului.ro

Un RENUMIT MEDIC ginecolog de la Spitalul Judeţean Argeş – CEZARIANĂ de MĂCELAR!Medie calificativ: 3.62 in baza a 189 voturi
Va multumim pentru vot!


RENUMIT MEDIC de la Spitalul Judeţean Argeş-CEZARIANĂ de MĂCELAR!  | institutiilestatului.ro

Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa!Medie calificativ: 3.39 in baza a 223 voturi
Va multumim pentru vot!


Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa! | institutiilestatului.ro

Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!Medie calificativ: 2.94 in baza a 145 voturi
Va multumim pentru vot!


Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!  | institutiilestatului.ro

10 Mai - Zi liberăMedie calificativ: 3.25 in baza a 183 voturi
Va multumim pentru vot!


Pe 10 Mai vom avea zi liberă | institutiilestatului.ro

Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ Argeş, la 31 martieMedie calificativ: 3.78 in baza a 59 voturi
Va multumim pentru vot!


Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ  | institutiilestatului.ro

HALUCINANT! Un copil, diagnosticat la Spitalul de Pediatrie cu ‘rãcealã la burticã’ avea PERITONITĂ!Medie calificativ: 3.06 in baza a 98 voturi
Va multumim pentru vot!


Un copil, diagnosticat la Pediatrie cu ‘rãcealã’ avea PERITONITĂ! | institutiilestatului.ro

Fabrică de la Braşov se mută în Argeş! Peste 300 de noi locuri de muncă!Medie calificativ: 3.71 in baza a 207 voturi
Va multumim pentru vot!


Fabrică de la Braşov se mută în Argeş!Peste 300 de locuri de muncă | institutiilestatului.ro

Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!Medie calificativ: 3.24 in baza a 115 voturi
Va multumim pentru vot!


Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!  | institutiilestatului.ro

Spitalul de Pediatrie din Piteşti - 22 de posturi scoase la concursMedie calificativ: 3.34 in baza a 121 voturi
Va multumim pentru vot!


Spitalul de Pediatrie din Piteşti- 22 de posturi scoase la concurs | institutiilestatului.ro