Informatii utile despre institutiile din judetul tau!

De ce sa irositi timp sau minutele din telefon incercand sa gasiti aceeasi informatie pe care la noi o puteti afla doar din cateva click-uri de mouse?
Cu noi economisiti timp si, poate, bani!

PNL în pericol să rămână fără candidați la Piteşti

postat in 30.07.2020 - 07:32 AM / autor: Anastasia Vizualizari articol 2096


Medie calificativ: 4.50 in baza a 8 voturi
Va multumim pentru vot!


PNL în pericol să rămână fără candidați la Piteşti PNL ar putea rămâne fără candidați la Piteşti, la alegerile locale, din cauza nerespectării propriului statut. În 2019, printr-o acțiune în forță, Adrian Miuţescu a schimbat peste noapte conducerea PNL Piteşti.

 Dar acțiunea a fost făcută fără respectarea statutului și consecințele pot fi dintre cele mai grave. La prima vedere nerespectarea statutului în cadrul unui partid ține de bucătăria sa internă dar lucrurile nu stau chiar așa. Partidele politice sunt instituții publice care primesc bani de la bugetul de stat si nu face chiar fiecare ce vrea. 


Potrivit Stiripesurse.ro, un cetățean pe nume Dincă Viorel a acționat în instanță PNL, atacând cele doua decizii ale conducerii, atât cea de demitere a conducerilor PNL București cât si pe cea de numire a interimatelor. Instanța a hotărât că  "Anulează Decizia nr.15/03.06.2019 și Decizia nr.18/12.08.2019 emise de Biroul Politic Național al PNL." Asta înseamnă că atât demiterea conducerii PNL București cât si numirea conducerilor interimare sunt lovite de nulitate. Toate deciziile luate de aceste conduceri sunt nule de drept dacă sentința rămâne definitivă. Astfel, decizia de organizare a alegerilor interne este nulă pentru că forul statutar îndreptățit să le organizeze era ilegal constituit. Astfel noile conduceri sunt nestatutare deci ilegal constituite si toate deciziile lor lovite de nulitate. Printre deciziile impuse de statut a fi luate de aceste conduceri se află inclusiv validarea tuturor candidaților PNL la alegerile locale din București, inclusiv candidatura lui Nicușor Dan.

Sentința a fost dată de Tribunalul București pe 03.07.2020 si are termen de apel în 30 de zile. Rămâne de văzut ce va face PNL si care va fi decizia definitivă a instanței. Cert este că dacă sentința rămane definitivă PNL e în pericol să rămână fără niciun candidat la alegerile locale din acest an în București ceea ce ar fi un dezastru pentru Ludovic Orban. 

Fix pe modelul de la Bucureşti a acţionat şi Miuţescu la Piteşti. Procesul cu vechea conducere este pe final. La primele instanţe au câştigat procesul. În data de 9 septembrie este termen în dosar şi decizia instanţei ar putea fi definitivă. Mai mult Tribunalul Bucuresti a stabilit că are interes orice membru PNL indifetent de unde e el să conteste deciziile Biroului Politic Național. Pe cale de consecință, toate candidaturile dacă nu sunt stabilite în conformitate cu prevederile statutare, şi nu sunt, sunt nule. BPN a venit şi a spus că ei stabilesc la municipii resedinţă de judeţ şi la CJ. Statutul spune că CDJ al fiecarei organizaţii judeţene stabileşte candidaţii.
 
 
Aşa că urmează zile grele pentru Sorin Apostoliceanu, actualul viceprimar PSD al Piteştiului şi candidat PNL pentru funcţia de primar al Piteştiului, dar şi pentru toţi candidaţii PNL la Piteşti. Dacă mai punem la socoteală că şi la Dâmboviţa a câştigat procesul fosta conducere a PNL, urmează o vară fierbinte pentru tandemul Miuţescu-Apostoliceanu. 
 

Ultimele stiri


Cinci MEDICI noi la Spitalul Judeţean Argeş!

05.08.2020 - 13:13 PM, Razvan

Liderul CJ Argeş, Dan Manu, a anunţat că – începând de astăzi - Spitalul Județean de Urgență Pitești are cinci medici, care vor lucra pe Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă. ...Dan Manu: NU candidez la şefia CJ Argeş!

05.08.2020 - 12:59 PM, Razvan

Preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, a anunţat astăzi, la conferinţa de presă, că nu va candida pentru un nou mandat la Consiliul Judeţean. Manu a recunoscut că a primit oferte de la mai multe partide, dar a decis să rămână un simplu social-democrat. ...Ionică: 'Eu am multe de spus de Apostoliceanu şi le voi spune!'

05.08.2020 - 12:07 PM, Razvan

Primarul Piteştiului, Cornel Ionică, răspunde criticilor viceprimarului Sorin Apostoliceanu care, din barca PNL, critică administraţia locală. Aşa că primarul explică, pe înţelesul tuturor, cine e Apostoliceanu: Persoana invizibilă care lucrează în administrație și se ocupă cu tastele”....

Cele mai vizualizate stiri


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala!Medie calificativ: 2.84 in baza a 226 voturi
Va multumim pentru vot!


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala | institutiilestatului.ro

DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere!Medie calificativ: 3.66 in baza a 288 voturi
Va multumim pentru vot!


DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere! | institutiilestatului.ro

Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drumMedie calificativ: 3.74 in baza a 560 voturi
Va multumim pentru vot!


Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drum | institutiilestatului.ro

Un RENUMIT MEDIC ginecolog de la Spitalul Judeţean Argeş – CEZARIANĂ de MĂCELAR!Medie calificativ: 3.58 in baza a 208 voturi
Va multumim pentru vot!


RENUMIT MEDIC de la Spitalul Judeţean Argeş-CEZARIANĂ de MĂCELAR!  | institutiilestatului.ro

Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa!Medie calificativ: 3.40 in baza a 226 voturi
Va multumim pentru vot!


Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa! | institutiilestatului.ro

Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!Medie calificativ: 2.89 in baza a 150 voturi
Va multumim pentru vot!


Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!  | institutiilestatului.ro

10 Mai - Zi liberăMedie calificativ: 3.26 in baza a 191 voturi
Va multumim pentru vot!


Pe 10 Mai vom avea zi liberă | institutiilestatului.ro

Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ Argeş, la 31 martieMedie calificativ: 3.60 in baza a 67 voturi
Va multumim pentru vot!


Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ  | institutiilestatului.ro

Fabrică de la Braşov se mută în Argeş! Peste 300 de noi locuri de muncă!Medie calificativ: 3.72 in baza a 209 voturi
Va multumim pentru vot!


Fabrică de la Braşov se mută în Argeş!Peste 300 de locuri de muncă | institutiilestatului.ro

HALUCINANT! Un copil, diagnosticat la Spitalul de Pediatrie cu ‘rãcealã la burticã’ avea PERITONITĂ!Medie calificativ: 3.06 in baza a 101 voturi
Va multumim pentru vot!


Un copil, diagnosticat la Pediatrie cu ‘rãcealã’ avea PERITONITĂ! | institutiilestatului.ro

Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!Medie calificativ: 3.27 in baza a 119 voturi
Va multumim pentru vot!


Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!  | institutiilestatului.ro

Spitalul de Pediatrie din Piteşti - 22 de posturi scoase la concursMedie calificativ: 3.35 in baza a 131 voturi
Va multumim pentru vot!


Spitalul de Pediatrie din Piteşti- 22 de posturi scoase la concurs | institutiilestatului.ro