Informatii utile despre institutiile din judetul tau!

De ce sa irositi timp sau minutele din telefon incercand sa gasiti aceeasi informatie pe care la noi o puteti afla doar din cateva click-uri de mouse?
Cu noi economisiti timp si, poate, bani!

Cum ‘a apărat’ SORIN APOSTOLICEANU interesele piteștenilor, plătind (din banii lor) de 30 ori mai mult pentru un teren

postat in 01.09.2020 - 11:47 AM / autor: lili Vizualizari articol 3957


Medie calificativ: 3.86 in baza a 7 voturi
Va multumim pentru vot!


APOSTOLICEANU a plătit din banii PITEŞTENILOR de 30 ori mai mult.. Cum ‘a apărat’ SORIN APOSTOLICEANU interesele piteștenilor, plătind (din banii lor) de 30 ori mai mult pentru un teren sau cum sunt folosiți banii cetățenilor, pentru a-i îmbogății pe ‘băieții deștepți’

 În anul 1999, Nicolae Ionică (fratele primarului PSD-ist – Cornel Ionică) a cumpărat un teren forestier, în suprafață de 1630 mp, situat în extravilanul municipiului Pitești,  strada Drăgășanilor, în pădurea de ”La Pini” (ieșirea din Pitești, spre Moșoaia).

            Inițial, intenția proprietarului a fost ca terenul să fie utilizat pentru edificarea unei locuințe, mai ales că în zonă se demarase, deja, construirea unei case de locuit.

            Ulterior, întrucât Codul Silvic a fost modificat radical, terenurile forestiere nu au mai putut fi utilizate pentru executarea de lucrări de construcții, astfel încât, terenul forestier (pădure) deținut de Nicolae Ionică a devenit fără valoarea imobiliară și bineînțeles, nici nu a mai prezentat interes pentru cumpărători.

            Constatând că a rămas ”pe cap” cu acest teren, Nicolae Ionicăbăiat deștept – a căutat soluții ”șmecherești” pentru recuperarea sumelor de bani investite și le-a și găsit.

            Stratagema, a fost gândită ”pas-cu-pas”, așa că – mai întâi – pe o suprafață de 190 mp., din cei 1360 mp. câți deținea Nicolae Ionică, Primăria Pitești a costruit ”din greșeală” un șanț de beton (de-a lungul str. Profesor Victor Slăvescu).

            Pasul 2: Proprietarul constată ”subit” că cineva a construit un șanț pe terenul lui (deși putea să observe acest lucru, mult mai devreme, nu trebuia să aștepte să se termine lucrarea) și se adresează ”indignat” Primăriei Pitești (condusă de fratele lui, Cornel Ionică și de Sorin Apostoliceanu) reclamând acest abuz.

            Pasul 3: Primăria Pitești, se căiește față de această ”eroare”, își recunoaște imediat ”vina” (imediat după ce instanțele de judecată au dat câştig de cauză fratelui primarului) și înaintează propunerea de despăgubire, a proprietarului, către Consiliul Local.

            Pasul 4: Pentru a nu da naștere la interpretări, Cornel Ionică a decis să nu semneze documente în cauză, așa că, a apelat la PSD istul de încredere, Sorin Apostoliceanu, care a preluat ”frâiele” afacerii.

            Pasul 5: În ședința Consiliului Local Pitești, Sorin Apostoliceanu expune – cu aplomb și foarte convingător – în fața consilierilor locali, motivele privind ”însușirea unui raport de evaluare pentru un imobil teren situat în intravilanul municipiului Pitești, str. Profesor Victor Slăvescu”, convingându-i (pe aceștia) că proprietarul Nicolae Ionică trebuie desbăgubit.

Extras din Procesul Verbal al şedinţei din 23.08.2018

            Pentru prima dată, se afirmă – în plenul CL, de către Sorin Apostoliceanu – că terenul respectiv este intravilan, deși în realitate era extravilan, teren forestier (pădure).

            Consilierii locali, de bună credință, acceptă acest demers, astfel încât, se permite elaboraea unei hotărâri a CL, în acest sens.

 

Hotărârea iniţiată de Sorin Apostoliceanu, din 23.08.2018      

   

 Pasul 6: Sorin Apostoliceanu, dă citire (în plenul CL Pitești) prevederilor H.C.L. nr. 301/ 23.08.2018, prin care se acceptă despăgubirea lui Nicolae Ionică, stabilindu-se – totodată – și suma de bani care trebuie plătită, de către Primăria Pitești, pentru acest teren.

Pentru a doua oară, Sorin Apostoliceanu le spune consilierilor locali, că terenul respectiv este INTRAVILAN, deși era EXTRAVILAN – TEREN FORESTIER.

            Consilierii locali votează și astfel, pentru cei 190 mp. de teren extravilan, din fond forestier (pădure), Nicolae Ionică primește aproximativ 10.000 euro.

            În zonă, terenul intravilan/construibil are o valoare de circa 50 – 60 euro/mp, iar cel forestier între 1 – 5 euro/mp., așa că, putem spune că pe mâna lui Sorin Apostoliceanu Primăria Pitești a plătit un preț de 30 - 50 ori mai mare pentru acest teren.

            Pasul 7: În data de 18 decembrie 2018, viceprimarul Sorin Apostoliceanu semnează, în fața notarului (din partea primăriei) actul de vânzare-cumpărare privind „190 m.p. teren pădure, situat în extravilanul mun. Pitești”.

 

Contractul de VÂNZARE - CUMPĂRARE semnat de Sorin Apostoliceanu

 

            Este evident, deci, că Sorin Apostoliceanu știa că terenul, în cauză, nu era intravilan, ci extravilan (pădure).

Piteștenii trebuie să știe că EI, i-au cumpărat lui Nicolae Ionică acest teren și că au plătit de 30 ori mai mulți bani, decât s-ar fi cuvenit, ”mulțumită” lui Sorin Apostoliceanu.

Așa ”are grijă” Sorin Apostoliceanu de piteșteni, așa ”le apără” interesele, în rest – ce spune când se întâlnește cu cetățenii – e doar minciună, propagandă electorală.

            În fapt și drept, situația e mult mai complicate, întrucât, atât timp cât acest teren este ”pădure”, șanțul de beton este construit ilegal și trebuie demolat. În pădure nu se permit realizarea unor astfel de construcții.

            Cu alte cuvinte, acum riscăm să rămânem și fără șanț, dar și cu banii dați. 

Ultimele stiri


Dănuţ Stroe: Mergem împreună şi acum, aşa cum am mers timp de patru ani

25.09.2020 - 22:35 PM, Anastasia

Dănuţ Stroe, mesaj pentru brădeni:...Cristian Gentea: Nu vă voi face niciodată de râs nici ca OM, nici ca PRIMAR

25.09.2020 - 22:34 PM, Anastasia

Cristian Gentea - Președintele PSD Piteşti, mesaj pentru piteşteni:...Alin Pană o variantă de încredere pentru Primăria Bârla

25.09.2020 - 22:18 PM, Anastasia

Comuna Bârla ar putea avea un primar mai puțin costisitor decât cel actual. Este vorba despre Alin Pană, un social democrat orientat către oameni și către binele comun....

Cele mai vizualizate stiri


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala!Medie calificativ: 2.83 in baza a 229 voturi
Va multumim pentru vot!


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala | institutiilestatului.ro

DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere!Medie calificativ: 3.66 in baza a 294 voturi
Va multumim pentru vot!


DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere! | institutiilestatului.ro

Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drumMedie calificativ: 3.71 in baza a 576 voturi
Va multumim pentru vot!


Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drum | institutiilestatului.ro

Un RENUMIT MEDIC ginecolog de la Spitalul Judeţean Argeş – CEZARIANĂ de MĂCELAR!Medie calificativ: 3.54 in baza a 218 voturi
Va multumim pentru vot!


RENUMIT MEDIC de la Spitalul Judeţean Argeş-CEZARIANĂ de MĂCELAR!  | institutiilestatului.ro

Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa!Medie calificativ: 3.36 in baza a 231 voturi
Va multumim pentru vot!


Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa! | institutiilestatului.ro

Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!Medie calificativ: 2.89 in baza a 157 voturi
Va multumim pentru vot!


Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!  | institutiilestatului.ro

10 Mai - Zi liberăMedie calificativ: 3.26 in baza a 194 voturi
Va multumim pentru vot!


Pe 10 Mai vom avea zi liberă | institutiilestatului.ro

Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ Argeş, la 31 martieMedie calificativ: 3.56 in baza a 71 voturi
Va multumim pentru vot!


Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ  | institutiilestatului.ro

Fabrică de la Braşov se mută în Argeş! Peste 300 de noi locuri de muncă!Medie calificativ: 3.71 in baza a 213 voturi
Va multumim pentru vot!


Fabrică de la Braşov se mută în Argeş!Peste 300 de locuri de muncă | institutiilestatului.ro

HALUCINANT! Un copil, diagnosticat la Spitalul de Pediatrie cu ‘rãcealã la burticã’ avea PERITONITĂ!Medie calificativ: 3.05 in baza a 102 voturi
Va multumim pentru vot!


Un copil, diagnosticat la Pediatrie cu ‘rãcealã’ avea PERITONITĂ! | institutiilestatului.ro

Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!Medie calificativ: 3.25 in baza a 122 voturi
Va multumim pentru vot!


Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!  | institutiilestatului.ro

Spitalul de Pediatrie din Piteşti - 22 de posturi scoase la concursMedie calificativ: 3.28 in baza a 140 voturi
Va multumim pentru vot!


Spitalul de Pediatrie din Piteşti- 22 de posturi scoase la concurs | institutiilestatului.ro