
„Poiana Culturală” este un proiect derulat prin Casa de Cultură Tudor Mușatescu din Câmpulung.
Potrivit SICAP, numai în ultimele zile au fost achiziționate servicii de promovare, realizare site etc, în valoare de puțin peste 58.000 lei fără TVA, toate pentru acest eveniment. Cum suma este colosală, am căutat pe net amănunte despre acest proiect. Nu se găsește nimic în afară de un anunț de angajare la Casa de Cultură Tudor Mușatescu – Câmpulung, pe o perioadă determinată, pentru câțiva specialiști. Nici măcar presa din Câmpulung nu știe nimic despre „Poiana Culturală”. Nici pe site-ul instituției nu găsim nimic.
Achizițiile de pe SICAP:
– Servicii de realizare a unui manual de brand pentru Poiana Culturală (povestea spațiului, identitatea vizuala – logo, antet, lay-out-uri de print / de on-line etc – precum și tonul care sa fie folosit in mesaje, cuvinte cheie și hashtaguri dedicate) – 12.000 lei făfă TVA.
– Servicii DTP pentru actiuniile de comunicare si promovare – 23.000 lei fără TVA.
Ambele achiziții sunt câștigate de o firmă din Brașov – AIBRAND DESIGN S.R.L.
– Servicii de dezvoltare materiale website / online – 16.800 lei fără TVA.
– Servicii realizare website pentru Poiana Culturala – 6.250 lei fără TVA.
Toate achizițiile au fost făcute prin cumpărare directă și finalizarea procedurii a durat câteva minute la fiecare.
Liniștea mormântală în ceea ce privește acest proiect, dar mai ales aceste achiziții, făcute în timp record, nu ne miros prea bine. L-am sunat pe Liviu Iana, directorul Casei de Cultură. Am vrut să aflăm cum a ajuns la aceste firme, una înființată în 2022, altele cu câte un singur angajat.
„Noi suntem în derularea poiectului. Până la jumătatea lunii aprilie va avea loc lansarea. Acum se lucrează la logo, brand, iar după ce vor fi aprobate de Ministerul Culturii putem da mai multe detalii”, a turuit pe nerăsuflate Iana.
Întrebat cum au găsit firmele și dacă au mai lucrat cu aceste firme, ținând cont de faptul că una este înființată în 2022, Iana se scuză: „Avem o echipă de proiect, avem om pe achiziții, prețul cel mai mic și plus că am avut în vedere și calitatea serviciilor. Firmele câștigătoare au o carte de vizită pe SEAP și am văzut ce au mai făcut”.
Urmărim cu interes cum se cheltuie cei peste 58.000 lei plus TVA și revenim cu detalii.