Informatii utile despre institutiile din judetul tau!

De ce sa irositi timp sau minutele din telefon incercand sa gasiti aceeasi informatie pe care la noi o puteti afla doar din cateva click-uri de mouse?
Cu noi economisiti timp si, poate, bani!

Ana Stan – AMENDAMENT în CL Piteşti pentru mediul de afaceri!

postat in 22.04.2021 - 14:41 PM / autor: Anca Vizualizari articol 1499


Medie calificativ: 3.00 in baza a 3 voturi
Va multumim pentru vot!


Ana Stan – AMENDAMENT în CL Piteşti pentru mediul de afaceri! Notarul Ana Stan, consilier local în CL Piteşti, a depus un amendament în sprijinul oamenilor de afaceri. Este vorba de un amendament privind reducerea impozitului pentru persoanele juridice care deţin clădiri nerezidenţiale. Practic, Ana Stan a prezentat în detaliu, care este situaţia. Cu o pledoarie impresionantă pentru oamenii de afaceri, Ana Stan n-a reuşit să convingă "puterea" din Consiliului Local. Viceprimarul Gelu Tofan – mare, specialist, mare... nu a fost mişcat. Nici colegii din PNL şi USR.

 De menţionat, chiar vicele Gelu Tofan a fost om de afaceri. Dar cum n-a prea avut succes, a zis să încerce cu politica şi cu funcţiile la stat. Unde e mai profitabil, gen...

Redăm mai jos, declaraţia Anei Stan:

Pentru clădirile nerezidenţiale deţinute de persoanele juridice , impozitul/ taxa pe clădiri să se calculeze prin aplicarea unei cote de 0,2% asupra valorii impozabile a clădirii. Din discuţiile pe care le-am avut la comisie şi anterior, la intrarea în sală, înţeleg că colegii de la PNL, USR-PLUS nu vor susţine acest amendament.

Aş vrea să fac o analiză asupra acestei chestiuni, pentru că subiectul prezintă un interes deosebit pentru persoanele juridice care sunt proprietare ale clădirilor cu destinaţie nerezidenţială şi dacă multă lume nu este interesată de acest aspect, pentru că nu se loveşte de chestiunea asta, eu – prin prisma activităţii pe care o desfăşor – am putut să constat că acest impozit este calculat un pic discriminatoriu faţă de persoanele juridice (şi mă refer strict la clădirile nerezidenţiale), determinând un impozit de peste 4,3 ori mai mare decât la o persoană fizică ce deţine o clădire similară, nerezidenţială, şi de peste 13 ori mai mare decât la o persoană fizică ce deţine o clădire rezidenţială la aceeaşi valoarea de impozitare.

Deci lovim în agentul economic foarte mult în această perioadă de pandemie, când se ştie clar că activitatea a scăzut, profitrul – de asemenea – şi practic noi determinăm ca efortul lor bugetar să fie consistent, ducând uneori şi la falimentul societăţilor.

Am analizat puţin indicatorii din bugetele locale ultimilor 3 ani fiscali, respectiv 2018, 2019, 2020, şi am putut observa următoarele:

-       Au crescut cheltuielile de personal cu peste 40%, chiar dacă estimările prevedeau o creştere de doar 10%; cheltuielile de personal au crescut cu peste 25 de milioane de lei

-       Au crescut subvenţiile cu peste 10%; cheltuielile cu subvenţiile au crescut cu aproximativ 4,5 milioane de lei

-       Au crescut sumele provenite din impozitele şi taxele pe proprietate cu peste 35%. Sumele încasate în plus au crescut cu 10,5 milioane de lei.

Vreau să scot în evidenţă că pentru a acoperi doar creşterea salariilor a fost folosită întreaga sumă provenită din taxe şi impozite pe proprietate, de 10,5 milioane de lei. Diferenţa de 14,5 milioane de lei fiind luată din impozitul pe venit şi profit al agenţilor economici, care în niciun caz nu au avut posibilitatea să crească în decurs de numai 2 ani, salariile propriilor angajaţi cu peste 40%.

După cum observăm, degeaba cresc veniturile din taxe şi impozite, dacă acestea sunt înghiţite doar pentru creşteri de salarii, iar bugetul de investiţii şi dezvoltare rămâne Dumnzeu cu mila...

De asemenea, am încercat să fac o estimare a ce înseamnă impactul bugetar în cazul admiterii amendamentului aşa cum l-am formulat mai sus. N-am avut toate datele problemei, dar apreciez că gaura în buget ar fi de ceva mai mult de 15 milioane de lei. Domnul primar a spus puţin mai devreme că este mult mai mare gaura, dar eu nu am avut datele, pentru a face o asemenea estimare.

Totuşi, am reuşit să depistez nişte surse pentru a putea acoperi această gaură în buget. Şi mă refer la fonduri europene atrase şi implementate în nou proiecte, reducerea cheltuielilor cu personalul de 15%, reducerea cheltuielilor cu bunuri şi servicii cu 10%, reducerea subvenţiilor cu 10%.

Am fost apostrofată, ca să zic un termen frumos, de către un fost coleg de la PNL. Înţeleg că nu este dorit acest amendament, dar totuşi mediul de afaceri trebuie să ştie că în campania electorală am promis multe, multe, vrute şi nevrute, iar acum când avem posibilitatea să determinăn reducerea coeficientului de impozitare a clădirilor nerezidenţiale – pentru că aici e marea nedreptate - colegii nu vor să o facă.

Viceprimarul PNL, Gelu Tofan:

„Dacă gândim pragmatic şi liberal, în anul 2022 avem nevoie de dezvoltare, doamna Ana Stan, de investiţii. Este o măsură populistă. Sunt de acord cu dvs., mediul de afaceri cred că are nevoie, dar nu este momentul acum. Deci vom vota împotrivă şi nu suntem de acord cu amendamentul dvs.”

Ana Stan: „Probabil că este o poliţă pe care vreţi să mi-o plătiţi mie personal, dar ţin să precizez că mediul de afaceri are nevoie, nu este o măsură populistă. O gură de oxigen dată mediului de afaceri reprezintă o revigore a activităţii acestor agenţi economici, înseamnă locuri de muncă, înseamnă TVA plătit în plus, înseamnă impozit adus în plus la buget. Deci, indirect, această scădere de venituri este acoperită, dar numai un om de afaceri care are activităţi performante poate să realizeze acest lucru. Un om de afaceri care a adus societatea proprie pe pierderi nu are cum să ştie.”

Gelu Tofan: Eu nu v-am atacat cu nimic. Cred că v-a dat prea mult timp domnul primar... 

Ultimele stiri


155.000 de angajați din învățământ au fost vaccinați

05.05.2021 - 11:34 AM, Anca

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că 155.000 de angajați din învățământ au fost vaccinați împotriva COVID. Dintre aceştia, 140.000 au făcut și rapelul. Totuşi, subliniază faptul că ritmul de vaccinare în rândul profesorilor a scăzut de la câteva mii pe zi, la câteva sute....ARGEŞ. 2 localităţi sunt în scenariul ROŞU! 17 – în scenariul GALBEN!

05.05.2021 - 11:10 AM, Anca

Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, 2 localităţi se află în scenariul roşu, cu o incidenţă a infectărilor COVID de peste 4 la mia de locuitori. De asemenea, 17 localităţi se regăsesc în scenariul galben, cu o incidenţă de sub 3 la mia de locuitori....Noi provocări pentru handbalistele Mioveniului

05.05.2021 - 11:00 AM, Razvan

Handbalistele din Mioveni vor avea parte de două meciuri grele în etapele 20 și 21 ale Ligii Florilor, la Turda și la Cluj Napoca, împotriva unor echipe de elită din handbalul românesc, SCM Rm. Vâlcea și SCM Gloria Buzău. ...

Cele mai vizualizate stiri


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala!Medie calificativ: 2.81 in baza a 242 voturi
Va multumim pentru vot!


Structura anului școlar 2016-2017. S-a stabilit când începe școala | institutiilestatului.ro

DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere!Medie calificativ: 3.66 in baza a 309 voturi
Va multumim pentru vot!


DACIA FACE ANGAJĂRI! Sute de posturi libere! | institutiilestatului.ro

Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drumMedie calificativ: 3.70 in baza a 593 voturi
Va multumim pentru vot!


Renaşte ARO! NOUL ARO 2016 este gata de drum | institutiilestatului.ro

Un RENUMIT MEDIC ginecolog de la Spitalul Judeţean Argeş – CEZARIANĂ de MĂCELAR!Medie calificativ: 3.50 in baza a 238 voturi
Va multumim pentru vot!


RENUMIT MEDIC de la Spitalul Judeţean Argeş-CEZARIANĂ de MĂCELAR!  | institutiilestatului.ro

Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa!Medie calificativ: 3.34 in baza a 237 voturi
Va multumim pentru vot!


Veste bunã! Mamele vor primi bani toatã viaţa! | institutiilestatului.ro

Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!Medie calificativ: 2.89 in baza a 165 voturi
Va multumim pentru vot!


Atenţie! Ţeparul cu Mercedes acţioneazã în Piteşti!  | institutiilestatului.ro

10 Mai - Zi liberăMedie calificativ: 3.28 in baza a 207 voturi
Va multumim pentru vot!


Pe 10 Mai vom avea zi liberă | institutiilestatului.ro

NUCLEARA la PNL Argeṣ! Cu 3 la BAC a ajuns la Curtea de Conturi!Medie calificativ: 4.03 in baza a 36 voturi
Va multumim pentru vot!


NUCLEARA la PNL Argeṣ! Cu 3 la BAC a ajuns la Curtea de Conturi!  | institutiilestatului.ro

Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ Argeş, la 31 martieMedie calificativ: 3.54 in baza a 79 voturi
Va multumim pentru vot!


Salariul lui Dan Manu - 21.375 lei. Vezi toate salariile de la CJ  | institutiilestatului.ro

Fabrică de la Braşov se mută în Argeş! Peste 300 de noi locuri de muncă!Medie calificativ: 3.69 in baza a 216 voturi
Va multumim pentru vot!


Fabrică de la Braşov se mută în Argeş!Peste 300 de locuri de muncă | institutiilestatului.ro

HALUCINANT! Un copil, diagnosticat la Spitalul de Pediatrie cu ‘rãcealã la burticã’ avea PERITONITĂ!Medie calificativ: 3.04 in baza a 106 voturi
Va multumim pentru vot!


Un copil, diagnosticat la Pediatrie cu ‘rãcealã’ avea PERITONITĂ! | institutiilestatului.ro

Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!Medie calificativ: 3.19 in baza a 135 voturi
Va multumim pentru vot!


Uimitor! 10.000 de PSD-işti la mitingul de la Piteşti!  | institutiilestatului.ro