Sistemul de muncă hibrid ajunge și în Parlamentul României, la mai mult de doi ani după ce această metodă a fost aplicată în timpul pandemiei. Numai că, acum, aleșii neamului au un alt motiv.
Parlamentarii au hotărât să adopte un sistem de lucru hidrid, dar cu trei ore de lucru pe săptămână. Astfel ei pot participa și online la ședințe.
Motivul acestei decizii ar fi bazat pe campania electrorală și munca grea pe care o au de făcut în țară. Pentru cele trei ore lucrate pe săptămână, aleșii primesc o indemnizație de circa 12.000 de lei pe lună și alte beneficii precum 35.000 de lei pentru cheltuielile de cabinet, dintre care doar jumătate din sumă trebuie justificată, 4.600 de lei pentru chirie sau 1.400 de lei pentru transport.

Așadar, un parlamentar primește salariu între 10.000 și 13.000 de lei net, bani la care se adaugă 735 de lei diurnă pentru fiecare zi lucrată, 35.500 de lei sumă pentru cheltuielile cabinetului parlamentar, 4.600 de lei pentru chiria celor care nu locuiesc în București, 1.400 de lei pentru transport și alte beneficii precum abonament mobil, telefoane sau transport gratuit.

Pentru că vor lucra și online, ei nu ar mai primi diurna de 735 de lei pentru fiecare zi lucrată.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *