Activitatea Ansamblului a luat naștere în anul centenarului – 2018 mai ales în scopul creării unor preocupări culturale extrașcolare ale tinerilor noștri în cadrul Centrului Cultural Moșna, dar și ca un omagiu adus strămoșilor noștri care ne-au lăsat moștenire o bogată zestre culturala. La îndemnul și cu susținerea Primăriei și a părinților, a luat naștere cu sprijinul de specialitate al domnului Dan Cernat, Ansamblul Folcloric – Moldovenii din Cetate.

Cum orice început este dificil, a fost nevoie de multă muncă, în urma căreia tinerii dansatori amatori s-au făcut remarcați în primul rând prin: entuziasmul, simplitatea, frumusețea și eleganța dansurilor tradiționale, dar mai ales prin naturalețea și autenticitatea jocului pe care și în prezent îl mai întâlnim la petrecerile din vatra satului nostru. Deși într-o perioadă destul de scurtă, Ansamblul “Moldovenii din Cetate” a reușit sa participe și să se facă remarcat la numeroase festivaluri și concursuri, atât în România, cât și în Italia și R. Moldova, culegând aprecierea publicului, a organizatorilor și nu în ultimul rând a specialiștilor din domeniu.

Vor veni în fața dumneavoastră, pe scenă, cu respect, emoție dar și bucurie, prezentând câteva jocuri populare, din județul Iași, dar și obiceiuri populare specifice zonei de sud a județului Iași, așa cum se mai poartă jocurile și cântecele pe la noi, acasă.

În câteva cuvinte, acesta este Ansamblul Folcloric “Moldovenii din Cetate” de la Moșna, din Iași.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *