Maşinile electrice au „explo­dat“ în primele patru luni din 2022, potrivit datelor Asocia­ţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) pe baza cifrelor de la poliţie.
În intervalul ianuarie-aprilie s-au înregistrat aproape 3.000 de maşini electrice, de aproape cinci ori mai multe decât în perioada similară din 2021, în condiţiile în care în 2021 livrările modelului Dacia Spring au demarat abia în luna octombrie. Din totalul automobilelor electrice Dacia Spring a reprezentat jumătate, cu aproape 1.500 de unităţi. Creşterea are loc şi în contextul în care Spring continuă să se scumpească pe fondul creşterii preţurilor materiilor prime şi al transportului dinspre China, unde este produsă.
Mihai Bordeanu, directorul Automo­bile Dacia, declara într-un interviu pentru ZF din luna martie că Dacia deja atunci avea peste 10.000 de comenzi pentru Spring în derulare, iar volumele, atât pentru Europa cât şi pentru România, depăşesc aşteptările producătorului. Aceasta are un preţ, după scăderea Rabla, de circa 10.500 de euro, faţă de circa 8.000 de euro în martie 2021 când au fost deschise comenzile.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.