Medicii ies în stradă astăzi, pentru a-şi striga nemulţumirile în faţa Guvernului. Potrivit Stiripesurse.ro, Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” organizează protestul, iar revendicările sunt următoarele:

 1. Acordarea tuturor drepturilor prevăzute de actuala lege a salarizării:
 2. Acordarea salariului de bază la nivelul anului 2022 pentru toţi angajaţii din sănătate.
 3. Raportarea sporurilor pentru condiţiile de muncă la salariile de bază pentru personalul auxiliar sanitar (infirmiere, îngrijitoare, brancardieri), TESA şi muncitori sanitari.
 4. Raportarea sporurilor de tură şi pentru lucrul în zilele libere legale la salariile de bază în plată pentru toate categoriile de personal.
 5. Plata gărzilor medicilor cu tariful orar al normei de bază.
 6. Adoptarea proiectului de lege a salarizării (partea pentru sănătate) negociat cu Ministerul Sănătăţii (în forma stabilită cu partenerii sociali) şi aplicarea cât mai rapidă a acestuia. În forma negociată proiectul de lege asigură:
 7. Reaşezarea în grila de salarizare a tuturor angajaţilor din sectorul public de sănătate, începând cu asistentele medicale
 8. Posibilitatea unei creşteri efective şi relevante a veniturilor angajaţilor din sănătate
 9. Acceptarea propunerilor Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” la Contractul colectiv de muncă la nivel de sector, rămase în divergenţă, încheierea şi înregistrarea acestui contact colectiv de muncă.
 10. Actualizarea valorii indemnizaţiei de hrană luând ca referinţă salariul minim în plată şi scoaterea ei din calculul limitei aplicabile sporurilor.
 11. Deblocarea posturilor în sistemul public de sănătate
 12. Creşterea ponderii a cheltuielilor pentru sănătate în PIB la nivelul mediei UE.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *