Ministerul Educației a anunțat că va implementa evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaților în cadrul sesiunii de bacalaureat din august – septembrie 2023. Acest proces va cuprinde probele scrise, care debutează miercuri, 16 august.

Ministrul Educației, Ligia Deca, subliniază că obiectivul său este implementarea evaluării digitalizate în cadrul tuturor examenelor naționale, indiferent dacă este vorba despre bacalaureat, evaluare națională, concurs de ocupare a posturilor sau definitivat.

Pe lângă asta, se vrea eliminarea erorilor umane în corectarea examenului. Potrivit oficialilor, uneori profesorii au greșit la calcule, iar contestațiile au dezvăluit că notele corecte erau, de fapt, cu câteva puncte mai mari.

„Un pas uriaș, de care sistemul de învățământ are mare nevoie. Nu vom mai transporta lucrări dintr-un județ în altul pentru evaluare, se reduce considerabil riscul producerii unor erori în momentul transcrierii notelor de pe borderou pe lucrare sau de pe lucrare în aplicație, în vederea afișării.

Sunt doar câteva dintre beneficiile evaluării digitalizate. Adaug faptul că lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click”, a transmis ministrul Educației.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *