Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 4 – 9 decembrie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:
Prelegerea cu tema „Descoperă pacea din tine!”, susținută de trainerul de dezvoltare personală și profesoara de limba și literatura franceză Laura Gabriela Nițescu, luni, 4 decembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„<Descoperă pacea din tine!> este îndemnul pe care îl ofer fiecărui om cu care interacționez. Se vorbește mult despre lipsa păcii exterioare, dar se uită esențialul și anume că pacea exterioară apare atunci când avem pace interioară. Dar oare care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm pentru a atinge această stare de conștiință?”, ne atrage atenția Laura Gabriela Nițescu.
Prelegerea cu tema “Istorie și mâncare: bețișoarele”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 4 decembrie, de la ora 20.00.
“Bețișoarele au devenit o parte esențială a experienței culinare japoneze, chinezești și coreene din întreaga lume, mai mult de o cincime din populația lumii folosindu-le zilnic pentru a mânca. Ne propunem să prezentăm evoluția acestora de la un simplu instrument de mâncat în antichitate la statutul lor de simbol cultural mult mai complex în prezent. Începem în epoca neolitică, la prima utilizare înregistrată a bețișoarelor, și trecem în revistă practica acestora de-a lungul istoriei Chinei, înainte de a explora transmiterea lor în secolul al V-lea în alte părți ale Asiei, inclusiv în Vietnam, Coreea, Japonia și Mongolia. Utilizarea bețișoarelor a influențat bucătăria asiatică și acum, la rândul ei, aceasta continuă să influențeze întreaga lume”, spune Marin Toma.
Dialogul cu tema „Adevăr și poezie”, în cadrul proiectului sub genericul „Personalități Culturale Piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe avocatul și scriitorul Florentin Sorescu, eveniment care se va desfășura marți, 5 decembrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“L-am invitat, de această dată, pe avocatul Florentin Sorescu, un scriitor complex. Când vrei să spui că e poet, îți demonstrează că e prozator și dramaturg, în același timp! Dacă îi spui prozator, îți arată că, de fapt, a scris o carte pentru copii. Florentin Sorescu a câștigat Premiul pentru poezie al revistei de cultură Argeș și, foarte recent, Premiul pentru poezie al Uniunii Scriitorilor din România”, informează Jean Dumitrașcu.
Dezbaterea cu tema „Fii bine! Spune NU metalelor grele – Terapii holistice cu frecvenţe”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, având-o invitată pe terapeuta Erzsebet Comănescu, eveniment care va avea loc marți, 5 decembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Întâlnirea cu terapeuta Erzsebet Comănescu din Sibiu este o provocare pentru cei care nu au aflat despre tehnologia cu frecvenţe care se foloseşte pentru foarte multe terapii. Erzsebet Comănescu aduce în atenţie această temă, pentru că efectul metalelor grele asupra sănătății este atât de puțin cunoscut și implicit investigat, iar costul efectuării analizelor specifice este extrem de costisitor.
Cum ar fi să știți despre simptom, care este sursa metalelor grele și mai ales care sunt mijloacele prin care ele pot fi eliminate? Cum putem să le spunem STOP cu ajutorul terapiilor holistice cu frecvențe? Veţi afla despre tehnologiile portabile, despre cele mai noi aparate la nivel mondial, veţi rămâne încântaţi să aflaţi mult mai multe din domeniul sănătăţii şi să vedeţi cum se aplică fizica cuantică în practică!”, spune Simona Vasilescu.
Prelegerea cu tema „Karma, karma și familia, karma colectivă”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Clubul de lumină”, coordonat de terapeutul și scriitoarea Corina Caltan, miercuri, 6 decembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Karma este moștenirea lucrurilor nerezolvate. Dacă vei porni la drum în povestea familiei tale, vei avea parte de multe surprize și peripeții”, spune Corina Caltan.
Prelegerea cu tema “Diagrama Human Design”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Povestea înseamnă emoție”, coordonat de Ana Ionescu, trainer de dezvoltare personală, story teller, content writer, eveniment care se va desfășura miercuri, 6 decembrie, de la ora 17.30, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„Diagrama Human Design este o sinteză grafică a cine suntem. Pentru mine <Human Design> este un mod altfel de a mă privi, rolul pe care eu îl am, dar nu pentru un timp limitat cât mi-am studiat diagrama, ci pentru toată viața. Fiecare dintre noi avem o anumită dispoziție genetică unică și cel mai mult interpretarea grafică a diagramei <Human Design> te ajută să renunți la etichete, la prejudecăți și idei fixe pentru a ne înțelege mai bine dar și a înțelege lumea din jurul nostru. Sistemul <Human Design> grupează oamenii în patru categorii : Manifestori, Generatori, Proiectori și Reflectori. Principala diferență dintre aceste categorii este în aura lor”, spune Ana Ionescu.
Mozaic cultural-educativ coordonat de istoricul Ionel Claudiu Dumitrescu, profesor la Colegiul Național „Alexandru Odobescu”, joi, 7 decembrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Vă propun mai multe activități: Recitalul la pian <Zorile muzicii argeșene>, oferit de elevele Vizitiu Alexandra Ioana și Dănciulescu Maria-Elena; Lansarea revistei Limes transalutanus, nr XVII și prelegerea cu tema <7 decembrie 1941 – Ziua incendierii Pacificului>, susținute de mine”, spune Ionel Claudiu Dumitrescu.
Conferința cu tema „Despre Esoterism”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Colocviile Municipiului Pitești”, coordonat de redactorul-șef al revistei de cultură „Argeș”, filosoful dr. Leonid Dragomir, avându-l invitat pe scriitorul, editorul, ing. Horațiu Pușcașu, eveniment care se va desfășura joi, 7 decembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Horațiu Pușcașu este inginer de profesie și directorul editurii <Sens> din Arad. Căutările pasionate în domeniul spiritualului l-au condus la înființarea acestei edituri, pentru a împărtăși, după cum mărturisește, cu cei interesați, măcar unele dintre rezultatele acestor căutări. Pornind de la constatarea că Epoca Modernă a dus doar la progresul intelectual al omului în detrimentul dimensiunilor morale și spirituale, autorul meditează asupra întrebării dacă omul modern va reuși să confere un sens progreselor exterioare, integrând în forul său lăuntric întreaga lume. Vă așteptăm la conferința sa <Despre Esoterism>, joi, 7 decembrie, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Pitești.
Prelegerea cu tema “Ziua Constituției României. Constituționalismul românesc contemporan. Supremația constituției și suveranitatea națională în contextul globalismului internațional”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept din Pitești, eveniment care va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“În fiecare an, pe 8 decembrie, sărbătorim Ziua Constituției, iar în acest an se împlinesc 32 de ani de la adoptarea și intrarea sa în vigoare. Pentru orice popor, pentru orice formă de organizare statală socială modernă, constituţia a fost şi este un ideal dat fiind semnificaţiile şi rolul legii fundamentale mai ales pentru existenţa socială a fiecăruia. Esenţa şi finalitatea constituţiei dar şi a constituţionalismului ca proces istoric constă în realizarea unui echilibru între realităţi şi forţe diferite dar care trebuie să coexiste şi să se armonizeze pentru a asigura stabilitatea socială, libertatea individuală, dar şi legitimitatea şi funcţionabilitatea autorităţilor care exercită puterea statală. Altfel spus, scopul unei constituţii democratice constă în a realiza un echilibru just, raţional între realităţi diferite, între interesele individuale şi interesul public. Supremația Constituției și suveranitatea națională sunt valori fundamentale ale statului și poporului român. Care sunt principalele aspecte ale constituționalismului românesc contemporan? Mai sunt respectate principiul supremației Constituției și suveranitatea națională în contextul globalizării internaționale și al integrării Euro-Atlantice?- sunt întrebări la care vom răspunde în expunerea noastră”, spune Marius Andreescu.
Gala Șahului ALFIL Pitești 2023, eveniment coordonat de profesorii de șah din cadrul Centrului Cultural Pitești, dr. Ovidiu Stancu și ing. Andrei Rădulescu, sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 18.00, la Filarmonica Pitești.
„Evenimentul, organizat de Clubul de Șah ALFIL Pitești și de Centrul Cultural Pitești, marchează sfârșitul anului competițional și calendaristic pentru clubul nostru. Principalele puncte de atracție ale Galei vor fi: premierea principalilor sponsori și parteneri ai clubului nostru; premierea juniorilor care au performat în competițiile naționale și internaționale în anul 2023; recompensarea tuturor micilor șahiști piteșteni ce frecventează cursurile noastre; momentele artistice special pregătite de cei mici, spre deliciul publicului; premierea celor mai buni șahiști în competițiile LichessLiga & RapidLeague”, informează Andrei Rădulescu.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *