Prima zi a Săptămânii Patimilor, care precede marea sărbătoare a Paștelui ortodox, aduce, la Pitești, un eveniment cu încărcătură spirituală deosebită: un concert de muzică religioasă specifică acestei perioade – pricesne și muzică bisericească – susținut de nume cunoscute ale genului, dar și de două coruri bisericești renumite.

Luni, 29 aprilie 2024, de la ora 19:00, municipalitatea piteșteană vă invită în Piața Primăriei pentru o experiență muzicală aparte, aducătoare de pace și așezare sufletească, în așteptarea bucuriei Învierii.

Concertul va fi deschis de Ilinca Din, tânăra cântăreață ce a reprezentat cu cinste Piteștiul și Argeșul în nenumărate concursuri de muzică populară, absolventă a Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, elevă a Colegiului Național „I.C. Brătianu” și colaboratoare a Centrului Cultural Pitești.

Spectacolul de suflet va continua cu recitalul susținut de Paula Hriscu, artistă hunedoreană de muzică populară, absolventă a Academiei Naţionale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, apreciată la nivel național drept o voce minunată a cântecului popular transilvan, dar și a pricesnelor, a cântecelor de strană, ce au mesaj profund religios.

Concertul va fi încheiat de două ansambluri corale cunoscute și îndrăgite de iubitorii muzicii bisericești: Corala Arhiepiscopiei Argeșului și a Muscelului și Corul Bisericii Domnești Sfântul Gheorghe.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare