Situația unui restaurant care își desfășoară activitatea într-o zonă foarte primitoare din municipiul Pitești (zona străzii Costache Negrii) a intrat în atenția Departamentului Comercial din cadrul SC A Canal 2000 SA, datorită consumului de apă redus înregistrat în ultima perioadă. Acesta era apropiat de cel al unui consumator casnic, aproximativ 10 12 mc/lună.

​“Astfel, în cadrul unei acțiuni de control, care s-a desfășurat în ziua de 13.09.2023, echipa Serviciului Control din cadrul societăţiiA Canal 2000 a identificat prin metode specifice un by-pass prin care se sustrăgea apă din rețeaua publică de distribuție pentru alimentarea bucătăriei restaurantului, a terasei și a barului.

Agentul economic va fi obligat la plata unei cantități de apă, retroactiv, ținând cont de obiectul activităţii desfășurate și va suporta de asemenea costurile acțiunii de desființare a branșamentului clandestin. Neachitarea facturilor în termenul scadent va conduce la debranșarea de îndată a consumatorului clandestin. Societatea A Canal 2000 SA a formulat deja plângere penală împotriva persoanei care a produs prejudiciul și care a săvârșit infracțiunea de furt de apă.

Pentru reducerea pierderilor din sistemul de alimentare cu apă și pentru descurajarea unor astfel de practici ilegale, SC ACanal 2000 SA  va continua verificările atât la agenții economici consumatori mari, cât și la utilizatorii casnici care înregistrează un consum redus, raportat la situația faptică din teren”, transmite SC Apă Canal 2000 SA.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare