Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a susținut o alocuțiune în cadrului unei manifestrări publice, organizată astăzi, 9 mai:

„Suntem împreună astăzi, 9 mai 2022, maturi și tineri pentru a transmite un mesaj profund tuturor cetățenilor familiei europene! Semnificația triplă a sărbătorii de astăzi: proclamarea independenței de stat, victoria Coaliției Națiunilor Unite în ce-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei, capătă în contextul european actual o dimensiune tușată de provocările de la granița de est, ce reconfirmă relevanța proiectului european pentru ”națiunile libere și independente”!

Testul pe care îl avem de trecut, după pandemia distrugătoare, este, de această dată, din păcate, unul cu precedente: coeziune și solidaritate în fața conflictelor globale care nu aduc decât suferință. Mai mult ca oricând nu trebuie să uităm că se împlinesc astăzi 145 de ani de când moștenim România independentă și 77 de ani de când Coaliția a învins conflagrația pe continentul european! La mulți ani români, la mulți ani, familiei europene!”, a declarat primarul.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.