Sub denumirea „Dăruiește un zâmbet, o carte”, Consiliul Județean Argeș a desfășurat în ultima perioadă o amplă campanie de colectare de cărți care au fost dăruite unor centre din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș. Cărțile au fost donate de argeșeni și, datorită lor, în centrele în care acestea au ajuns, au luat ființă săli de lectură.

 

Urmare a acestei acțiuni, cărțile au fost distribuite astfel:

150 de cărți la Centrul de Zi pentru copii/tineri cu dizabilități ,,Șanse Egale”, Domnești;

250 de cărți și 50 de reviste la CTF „Casa Noastră”, Pitești;

98 de cărți la CTF Găvana , Pitești;

164 de cărți și 22 de reviste la CTF ”Dumbrava Minunată”, Pitești.

,,Îi mulțumesc președintelui Consiliului Județean Argeș care a îmbrățișat această idee. Urmare a discuțiilor purtate cu partenerii noștri Ceetrus România, s-a stabilit ca această campanie să continue până în luna octombrie 2022. Le mulțumim tuturor celor care ni s-au alăturat în această frumoasă călătorie și ne bucurăm că am reușit împreună să creăm zile de generozitate, de umanitate, de iubire și în final, de speranță. Să nu aveți nicio îndoială că gestul vostru înseamnă foarte mult pentru comunitatea argeșeană!ʼʼ, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Marius Nicolaescu, inițiatorul acestei campanii.

În ultimii ani, auzim tot mai des că “nu se mai citeşte la fel de mult”. Iar această problemă este resimțită și în rândul copiilor. Timpul petrecut tot mai mult pe rețelele de socializare și cu preocupări din cele mai diverse, pare să ne fi îndepărtat de bucuria de a citi fizic o carte. De aceea, campaniile de promovare a cititului au rolul de a ne reîntoarce la plăcerea de a lectura.

”A citi e benefic pentru că deschide orizonturi nebănuite. Iar apetitul pentru lectură se naște din fragedă pruncie. În centrele din subordinea DGASPC Argeș, mai ales în rândul copiilor și tinerilor, se promovează idea că oamenii care obişnuiesc să citească au din start un avantaj major. E important să nu uităm că un copil care citește va fi un adult care gândește. Într-adevăr, digitalizarea ne-a acapart viețile tuturor și pare că totul se petrece on line, dar nimic nu se compară cu bucuria de a parcurge rândurile unei cărți, de a simți cartea în mâinile tale și de a trăi senzația unică pe care o carte ți-o poate oferi. De aceea, am fost bucuroși să ducem în centre cărțile primite de la Consiliul Județen Argeș și le mulțumim celor care au dat viață unei campanii dedicate celui mai loial prieten: cartea. Iar sălile de lectură care au fost create în urma acestei campanii, ne ajută să le arătăm copiilor care au primit cărțile donate, că o bibliotecă e infinitul sub un singur acoperiş”, a declarat Tatiana Eftime, Director General DGASPC Argeș.

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *