Daniel Constantin este un om invizibil, dar omniprezent, al politicii românești. A reușit pe tot parcursul carierei să se strecoare nevăzut și să rămână nebăgat în seamă de opinia publică sau instituțiile care ar fi trebuit să îi sesizeze impostura, deși a ocupat o grămadă de demnități publice și poziții de putere prin diferite partide politice.
 
A urmat cursurile Facultății de Zootehnie din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, instituție în care a fost extrem de implicat ca student, devenind președinte al ligii studenților și membru în senatul universității. Face și un master în managementul calității și inovației tot la USAMV și un curs de management strategic de patru zile în Irlanda, însă de departe cea mai fabuloasă reușită academică a domnului Constanin este diploma în îmbunătățirea eficienței personalului pe care susține în CV că a primit-o în 2003 de la Scottish Agricultural College. Desigur, a fost de fapt vorba de un curs de câteva zile ținut la București cu profesori de la Scottish Agricultural College, instituție care a confirmat că nu a oferit vreun certificat academic domnului Constantin, însă astea sunt detalii pentru cei ne-șmecheri și ofticoși.
 
Tot din 2003 începe să lucreze prin ministerele țării, întâi consilier pe integrare europeană la Ministerul Agriculturii, apoi direct coordonator al corpului consilierilor pe integrare europeană din Ministerul Integrării Europene. Ajunge și evaluator independent la Banca Mondială, apoi director la APIA, iar din 2012 este deputat. De fapt, perioada 2012 – 2015 este intervalul de glorie al carierei sale, reușind să ajungă și în Parlament și ministru al agriculturii și viceprim-ministru. În tot acest parcurs impresionant, singura constantă pare să fie trădarea oricăror valori și convingeri în favoarea acumulării de putere – activitatea parlamentară nu pare să-l fi preocupat la fel de mult, participând doar la 13.5%, respectiv 20% din voturile din Camera Deputaților în primele două mandate. Este, pe rând, conservator umanist (președinte PC 2011-2015), liberal (co-președinte ALDE 2015-2017), social democrat (președinte, prim-vicepreședinte Pro România 2017-2019) și din nou liberal (vicepreședinte PNL din 2019).
 
Domnul Constantin nu poate totuși fi acuzat că ar fi lucrat numai la stat. A muncit și în mediul privat, de exemplu ca administrator la Logicons SA, firmă controlată de bunul său prieten Dan Voiculescu (care îl numește apoi și președinte PC) și e implicat în diverse afaceri, precum ale firmei DG Advisory Partners SRL, care în anii 2016-2017 are contracte cu statul în valoare de aproape 500.000 RON. Printre alte personalități românești notabile prin preajma cărora se învârte domnul Constantin îi găsim și pe Victor Ponta și pe Ilie Sârbu, informează Integritatepebune.ro

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 3.7 / 5. Număr de voturi: 3

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *