Astăzi, 1 noiembrie, intră ȋn vigoare o parte dintre noile măsuri fiscale asumate de Guvern, printre care limitarea plăţilor cash la comercianţi pentru persoanele fizice şi juridice. Realitatea arată că 40% dintre români nu au un cont bancar sau un card, iar ȋn mediul rural sunt zone ȋn care nu există nici internet.

Potrivit Antena3.ro, se poate încasa cash, în limita unui plafon zilnic de 10.000 de lei de la o persoană juridical. Mai mult, sunt interzise plățile fragmentate în numerar către furnizorii de bunuri și servicii pentru facturile ale căror valoare este mai mare de 10.000 de lei și respectiv 2.000 de lei către magazinele de timp cash and carry.

Persoanele fizice pot plăti până la 5.000 de lei cash în fiecare zi.

„De acum încolo trebuie să ne asigurăm că vom avea un cont la bancă și un card ca să putem face plăți, pentru că de anul viitor lucrurile devin și mai drastice din punct de vedere al limitării plăților cash.

Problema apare la companii și mai ales la cele care se află în mediul rural, acolo unde vor fi destul de multe probleme.

Sunt foarte multe localități în România care nu au internet. Oare cum se vor conecta POS-urile la internet în condițiile în care nu există semnal.

„Sunt 40% dintre români care nu au un cont bancar sau un card și pentru ei va fi o misiune aproape imposibilă să se descurce financiar cu sume mai mari de bani în perspectiva următorilor ani.”, a spus analistul economic Adrian Negrescu., potrivit Antena3.ro.

 

 

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *