Ȋn ultimele zile, Argeşul e pe prima pagină a presei naţionale pe seama cazului ȋn care este implicat primarul Ion Georgescu, de la Mioveni. Acuzat de trafic de influenţă, edilul a fost reţinut pentru 30 de zile, după ce a fost protagonist ȋntr-un joc mizerabil propus de Valerică Nicolae, şeful Poliţiei Locale Piteşti. 30 de ani de prietenie şi o trădare nesimţită. Cazul lui Georgescu vorbeşte nu doar de greşeli şi slăbiciuni omeneşti, ci mai cu seamă despre micimea omului care nu e om.

 

Acum, opinia publică arată cu degetul spre primarul de la Mioveni care ar fi luat mită. Hienele din politică, amatorii de la PNL şi USR care n-au vopsit ȋn viaţa lor un gard, ȋşi freacă mâinile şi se văd primari ȋn locul lui Georgescu. Campania electorală a ȋnceput, prieteni! Arestarea edilului de la Mioveni e  o lucrare de artă, executată mişeleşte de Valerică Nicolae, şeful Poliţiei Locale Piteşti. Despre care, culmea, nu vorbeşte nimeni ȋn termeni corecţi. Nicolae este un om ce, prin prisma meseriei, ştie legea. Şi o ştie bine! Dar cu toate acestea a dat mită pentru ca fiica lui să primească un post de medic chirurg la Spitalul Mioveni. Acestea sunt faptele, indicate chiar ȋn referatul DNA. Deci nu vorbim poveşti…

Ȋnsă ciudat lucru, nimeni nu se scandalizează de faptul că un şef de poliţie mituieşe cu abilitate un primar. Legea ȋl protejează pe denunţător, dar ne ȋntrebăm cum ar fi stat situaţia dacă Ion Georgescu rezolva cazul? Valerică Nicolae, ditamai şeful Poliţiei Locale Piteşti, ar fi mulţumit frumos şi şi-ar fi văzut fata – medic la Mioveni. Nu sufla o vorbă despre mită. Murea cu secretul de gât. Dar ghinion! Georgescu nu a reuşit să facă treabă bună ȋn direcţia indicată, iar Valerică, prieten de-o viaţă l-a dat pe mâna procurorilor. Ca un Iuda care sărută obrazul celui pe care l-a trădat deja. Mizerabilă specie mai suntem…

Şi nu vrem să-i luăm apărarea primarului Ion Georgescu, dar am citit stenogramele care au fost publicate ȋn presa centrală şi am văzut cum Valerică Nicolae ȋl ruga pe primar cu bani. Georgescu nu a cerut mită, ci şeful Poliţiei Locale Piteşti se milogea pentru a-i “aranja” fata pe un post de doctor. Deci să ȋnţlegem şi noi, prostimea: Tu, Valerică Nicolae, şef al unei instituţii de forţă, dai mită! Tu care eşti cu legea ȋn dinţi şi care porţi uniforma statului, eşti primul care ȋncalcă legea?

Ȋn aceste condiţii, ce autoritate mai are domnul Valerică Nicolae pentru a conduce Poliţia Locală Piteşti?  Vă spunem noi – niciuna! Demisia din funcţie ar repara onoarea Poliţiei Locale Piteşti, care se lasă condusă de un individ care a mituit şi care a trădat.

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4.3 / 5. Număr de voturi: 134

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *