„Astăzi a fost suspendată temporar activitatea unui corp de clădire aparținând unui centru pentru persoane cu dizabilități. Decizia a fost luată pentru că, în locația în care sunt 4 dormitoare, nu erau îndeplinite condițiile de igienă. Mobilierul era deteriorat, la fel și parchetul, ușile erau lovite, mobilierul sanitar era rupt! Inspectorii spun că întregul imobil are un grad ridicat de uzură.
5 persoane care erau în acele dormitoare vor fi relocate în alte imobile ale centrului”, a anunțat, astăzi, Prefectura Argeș.
DGASPC Argeș spune4 că este vorba despre Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tigveni și lămurește situația:
„Ca urmare a informării transmise de Instituția Prefectului Argeș în data de 13 iulie 2023, cu privire la suspendarea activității într-un corp de clădire, în care sunt cazați 5 beneficiari, aparținând unui centru pentru persoane cu dizabilități, pentru o corectă și transparentă informare a publicului, precizăm următoarele:
Activitatea de control a avut loc la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tigveni.
La CITO Tigveni sunt 8 clădiri în care primesc servicii specializate 209 beneficiari cu dizabilități, majoritatea dintre ei cu afecțiuni neuropsihice. Ca urmare a afecțiunilor, mobilierul este deteriorat în mod constant chiar de către persoanele instituționalizate.
�Subliniem faptul că toți beneficiarii sunt bine îngrijiți, având asigurate servicii de îngrijire și asistență medicală, socială, de recuperare și reabilitare, dezvoltare deprinderi de viață independentă, hrană corespunzătoare unei alimentații sănătoase, îngrijire personală, activități de recreere și petrecere timp liber, consiliere vocațională etc., fapt consemnat și in rapoartele controalelor efectuate și în trecut.
Având în vedere că întregul complex de clădiri este unul vechi și supradimensionat, în acest moment CITO Tigveni este în plin proces de restructurare, iar locuințele protejate unde vor fi mutați beneficiarii sunt în construcție, fiind realizate în proporție de peste 80%, cu termen de finalizare anul acesta, fiind finanțate din fonduri europene accesate de DGASPC Argeș”.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *