Începe perioada de sacrificare a mieilor! Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș vă transmite de unde să cumpărați în siguranță, informează prefectul Radu Perianu. 

“La nivelul judetului Arges exista abatoare autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea ovinelor, situate in Bascov ( SC Sam Dor Divers SRL, SC Rador A&E SRL si SC Stanion Invest Total SRL ), Campulung Muscel ( SC Abatorul Campulung SRL ), Rucar ( SC Cosco Vele SRL ), Costesti (SC Muntenia Costesti SRL) si Stefanesti (SC Radic Star SRL).
Aceste abatoare pot presta servicii de sacrificare a mieilor si a iezilor proveniti de la crescatorii de animale ce detin exploatatii inregistrate sanitar veterinar.

In urma solicitarii scrise, s-a emis aviz temporar de functionare pentru sacrificare miei la nivelul exploatatiei proprii, in localitatea Surdulesti, com.Mirosi, Nr.390B, jud.Arges, cu respectarea conditiilor sanitare veterinare si de siguranta alimentelor.

Comercializarea carcaselor sacrificate la nivelul abatoarelor se face in piete autorizate temporar pentru aceasta activitate ( piata Ceair, piata Smardan si piata Gavana din Pitesti, precum si in macelarii inregistrate sanitar veterinar de pe raza judetului Arges.

In centrele de taiere temporare, sacrificarea si comercializarea se face doar la cererea consumatorului final, fiind interzisa comercializarea catre alte unitati de vanzare cu amanuntul.
Toate carcasele comercializate la nivelul unitatilor enumerate mai sus trebuie sa fie marcate doar cu stampila ovala iar din centrele temporare, stampila de marcare este de forma rotunda.

Atragem atentia pe aceasta cale asupra riscurilor grave la care consumatorii se expun in cazul consumului de produse alimentare achizitionate din locuri neamenajate, fara supraveghere sanitara veterinara – comert stradal sau alte spatii neaprobate sanitar veterinar”, transmite prefectul Radu Perianu.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *