Fiscul a publicat recent online lista datornicilor din primul trimestru al anului 2022, în conformitate cu legislația în vigoare. Lista cu companiile care au datorii mari la Fisc în primul trimestru din 2022 (perioada ianuarie – martie) este disponibilă online, conform Ordinului Fiscului 558/2016. Afișarea listei este o obligație ce trebuie îndeplinită de Fisc până la sfârșitul primei luni de după trimestrul ce tocmai s-a încheiat.

Înainte de publicarea listei, companiile care urmează să figureze pe ea au fost anunțate în scris până la data de 15 aprilie. Astfel, societățile au avut două variante la dispoziție: fie să ceară Fiscului corectarea evidențelor, în caz că sumele precizate erau greșite (datornicul se prezenta la Fisc în termen de cinci zile de la data primirii notificării, pentru ca părțile să se pună de acord asupra datoriei reale); fie să-și achite datoriile, dacă aveau resursele necesare la îndemână (actualizarea listei datornicilor se face în 15 zile de la achitarea integrală a creanțelor).

Pe lista datornicilor sunt înscrise numai persoanele juridice ale căror restanțe sunt cel puțin egale cu următoarele praguri: 500.000 lei, pentru marii contribuabili; 250.000 lei, pentru contribuabilii mijlocii; 100.000 lei, pentru celelalte categorii de debitori persoane juridice.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.