Maiorul (rtr) Dumitru DIN, din Costești, veteran de război, a împlinit astăzi 105 ani.
„Ca în fiecare an, în semn de respect și aleasă prețuire, i-au trecut pragul casei senatorul Cristina Stocheci, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, consilierul județean Narcisa Nicolescu, primarul orașului Costești Ion Baicea și viceprimarul Daniel Stancu.
Au fost primiți cu aceeași bucurie în familia maiorului Dumitru DIN.
„Pentru mine a fost aproape copleșitoare întâlnirea de astăzi. Nu pentru că ar fi fost prima, ci pur și simplu pentru că acest om mi-a arătat că trăiește viața la fel de intens și la fel de românește și la 105 ani! Dumitru Din a trăit ceea ce noi doar cu mintea încercăm să cuprindem. Cel mai mult apreciez la acest om faptul că vorbește mereu despre România și despre români la superlativ. Pentru Domnia Sa, este aproape o credință trăirea de a fi român. Și tocmai de aceea îl iubesc și sunt de fiecare dată impresionat în preajma sa, pentru că nu prea mai găsești astfel de oameni valoroși care au făcut istorie! Am fost mândru să văd că are fularul tricolor pe care i l-am oferit acum doi ani de 1 Decembrie! Am onoarea, domnul Dumitru Din! La mulți ani!” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.
💢Opt ani a fost veteranul argeșean pe front. La vârsta de 18 ani a plecat voluntar cu Regimentul 1 Vânători de Munte. A luptat pentru eliberarea Basarabiei, dar și în cadrul campania Armatei a 4-a pentru cucerirea Odessei. A fost rănit în brațul stâng și evacuat la Alba Iulia în cadrul Spitalului de Campanie.
💥Distinsul veteran a fost avansat la gradul de maior, prin ordinele generale succesive emise de Ministerul Apărării Naționale, după anii 1990. De asemenea, a fost decorat cu „Medalia Crucea Comemorativă” a celui de-al Doilea Război Mondial”, transmite CJ Argeș.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *