Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni a montat dispensere de pungi pentru excrementele de animale.

„Excrementele de animale lăsate în spațiile verzi sau pe trotuare se pot dovedi extrem de periculoase în cazul câinilor nevaccinați și nedeparazitați în mod regulat. Acestea pot fi o sursă de contaminare pentru ceilalți câini și sunt periculoase și pentru sănătatea umană.
Nerespectarea obligațiilor legale ale proprietarilor de animale ar trebui sancționată prin amendă, însă considerăm că putem lucra și pe partea de informare și educare a cetățenilor, pentru a putea schimba mentalități pe termen lung.
Deși soluționarea acestei situații depinde foarte mult de educație și de bun-simț, în oraș au fost montate 3 dispensere pentru pungi de unică folosință spre a fi utilizate de către proprietarii de animale – soluție care să faciliteze remedierea acestui aspect deranjant pentru fiecare dintre noi.
Posesorii de animale de companie sunt rugați să utilizeze aceste dispozitive, soluționând astfel problema trotuarelor și spațiilor verzi din oraș care sunt murdărite de dejecțiile animalelor de companie. În prezent, acestea au fost montate în zona Parcului Tineretului, Bulevardul Dacia (zona centrală), zona S-uri, urmând ca altele să fie montate în cursul săptămânii viitoare.
Vă reamintim că proprietarii de animale de companie “sunt obligați să ridice dejecțiile produse de animale din spațiile publice, din spațiile adiacente acestora, din holurile și căile de acces ale spațiilor locative. Totodată, aceștia vor avea asupra lor în timpul plimbării: măturică, pungă PVC și mănuși în vederea colectării dejecțiilor produse de câine. După colectare, punga va fi închisă etanș și depusă în europubelă sau container “ – HCL nr. 93/2014”. Transmite conducerea SEdC Mioveni

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *