Dublă sărbătoare pentru 4 nou-născuți. Vorbim despre bebelușii care au venit pe lume în data de 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului.  La Spitalul Județean de Urgență Pitești au fost înregistrate, miercuri, 4 nașteri.

 

Cea mai curajoasă a fost o fetiță, prima al cărui plânset s-a auzit în maternitatea din Pitești, cu câteva minute înainte de ora 4. Au urmat-o, în prima jumătate a zilei, alte trei fetițe. Toți cei 4 nou-născuți sunt sănătoși. Cel mai mic cântărește 2900 de grame, iar cel mai mare 3280 de grame.

Anul trecut, de Ziua Internațională a Copilului, în Maternitatea SJU Pitești s-au născut 8 bebeluși, 3 fetițe și 5 băieței.

Ziua internaţională pentru protejarea copilului este marcată în 50 de ţări din lume pe 1 iunie. Prima aniversare a fost în 1950, fiind hotărâtă în luna noiembrie a anului anterior, de Federaţia Democratică Internaţională a Femeilor, la Moscova. În unele ţări Ziua Copilului este sărbătorită la alte date, ONU recomandând aniversarea pe 20 noiembrie. În realitate, nu este lună din an să nu existe o ţară în care se marchează Ziua Copilului în mod oficial.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.