În spațiul public sunt multe întrebări legate de modul în care pot fi obținuți banii pentru decontarea cheltuielilor cu hrana persoanelor venite din zona de conflict din Ucraina. În primul rând, trebuie spus că nu persoanele în cauză primesc acești bani, ci cei care îi găzduiesc.

 

În primele 3 zile lucrătoare ale fiecărei luni, la primăriile pe raza cărora sunt găzduite persoanele, proprietarul locuinței în care stau trebuie să depună o cerere prin care să solicite decontarea.

În această cerere va trece numărul persoanelor găzduite, numele și prenumele lor, localitățile din care provin și perioada pentru care solicită banii necesari pentru hrană. Cererea va fi însoțită de:

– o declarație pe propria răspundere care să confirme realitatea informațiilor din cerere;

– copia actului de identitate al solicitantului și actele care atestă dreptul de folosire a locuinței în care sunt găzduite persoanele.

Decontarea se face pentru luna precedentă, nu pentru cea în curs.

Cererea se depune de către o singură persoană pentru aceeași locuință. Persoana care primește banii poate alege fie să îi fie virați într-un cont bancar, fie să îi ridice numerar, de la autoritatea publică locală.

Pentru decontarea cazării nu există încă metodologia de aplicare, este în procedură de aprobare prin hotărâre de guvern.

Obținerea permisului de ședere cu protecție temporară De acest lucru se ocupă Serviciul pentru Imigrări al județului Argeș.

Numărul de contact este 0248/222328.

La acest număr de telefon se face o programare pentru ziua și ora la care să vină la Serviciul pentru Imigrări, persoanele care au nevoie de permisul de ședere. Vor completa o cerere, li se vor face poze și li se va elibera un document în care vor fi trecute:

  1. a) numele şi prenumele;
  2. b) data naşterii;
  3. c) cetăţenia;
  4. d) sexul;
  5. e) starea civilă;
  6. f) situaţia familială;
  7. g) legăturile de familie;
  8. h) adresa în România, în măsura în care aceasta este cunoscută.

Documentul le permite să rămână în țara noastră pentru 12 luni și este util și pentru obținerea unui loc de muncă.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *