“Nu există nimic mai scump în viața decât educația, le-a spus profesorul doctor elevilor. Investiți în educație și șansele dumneavoastră în viață cresc, a încheiat acesta”, a spus profesorul Constantin Nedea. Un om cu o poveste impresionantă, pe care o facem cunoscută. O poveste care e atât de actuală, chiar dacă s-a petrecut acum mulţi ani.  

 

Constantin Nedea a absolvit Facultatea de Chimie la Universitatea Bucureşti. La repartiţie a cerut post de profesor ȋn Bucureşti, dar a fost refuzat pe motiv că nu are buletin de Bucureşti. Fata unui general de securitate, viza postul cu pricina, fiind prima dată când s-a blocat un post pentru cineva. Apoi, Nedea a ajuns asistent la universitate şi a fost trimis ȋn străinătate. De-a lungul timpului a primit multe oferte de a rămâne peste hotare, dar mereu i-au răsunat ȋn minte cuvintele socrului său, care a fost deţinut politic: “Să nu vă muşte şarpele! Guvernele vin şi pleacă”

 

Cât a stat plecat ajunsese profesor universitar, dar ȋn ţară i se desfiinţase postul, aşa că a ajuns la Ambasada Canadei şi a cerut azil politic. O poveste atât de actuală şi azi.

 

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 3.3 / 5. Număr de voturi: 3

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *