Peste 4000 de proiecte industriale și logistice sunt în lucru la nivel național, în diverse stadii de dezvoltare, în acest an, dar numai aproximativ 700 sunt în șantier, arată datele transmise de consultanții IBC Focus care monitorizează lucrări de construcții la nivel național. Cele mai multe proiecte mari sunt în zona Bucureștiului (Ilfov), în Bihorul apropiat de granița vestică și în centrul economic Cluj.

Categoria include spații producție, spații de depozitare (logistice, parcuri logistice), zoo-bio tehnie (ferme, abatoare, grajuri), ateliere și spații de reciclare.

Pe parcursul anului, au fost identificate 642 de astfel de proiecte industriale mari la nivel național, conform datelor de la final de august publicate pe platforma proprie Infohale.ro. Cumulat, suprafața acestora este de 8,09 milioane de metri pătrați. Menționăm că pentru a se încadra în categoria “proiecte industriale mari”, acestea trebuie să aibă o suprafață de peste 3.000 mp și o valoare declarată a investiției de peste 4 milioane de lei.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Ilfov (74 proiecte), Bihor (55 proiecte) și Cluj (47 proiecte). În Argeș sunt 19 astfel de proiecte.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *