A cincea încercare pentru retehnologizarea hidrocentralei Vidraru, operată de Hidroelectrica, a eșuat. Licitația organizată în martie, la care fusese depusă o singură ofertă, cea a Electromontaj, lider al consorțiului, și Koncar Engineering Co.Ltd, o companie de inginerie din Croația, a fost anulată, oferta fiind declarată neconformă. Subcontractant, potrivit datelor din SICAP, era firma românească Butan Grup, specializată în proiectarea, fabricația, montajul și punerea în funcțiune, în principal, a instalațiilor de ridicat.

Retehnologizarea „la cheie” a centralei Vidraru, de pe Argeș, una dintre cele mai mari hidrocentrale din țară (220 MW – putere instalată), la un cost estimat de 145 de milioane de euro, fusese urcată în SICAP în luna martie. Lucrările cerute presupuneau înlocuire de echipamente, montaj, lucrări de construcții aferente și noi sisteme de comandă.

Dată fiind complexitatea lucrărilor de efectuat, Hidroelectrica a anunțat că face o selecție riguroasă a firmelor interesate să preia contractul. Astfel, trebuie să fie dintre firmele cu măcar 80 de milioane de euro cifră de afaceri medie anuală, în ultimii trei ani, și să facă dovada că a mai instalat turbine de un anumit tip.

De precizat că retehnologizarea Vidraru a fost încercată acum pentru a cincea oară, din 2016 până în prezent, precedentele patru eșuând din cauza neconformității ofertelor primite, ca și cea din prezent. Între timp hidrocentrala a continuat să se deterioreze. Această unitate este importantă pentru tot Sistemul Energetic Național, întrucât participă la reglajul putere-frecvență, asigurând totodată servicii de sistem.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

1 thought on “Retehnologizarea hidrocentralei Vidraru, al cincilea eșec consecutiv

  1. NU SUNTETI N O R M A L I !!!!!!A cincea încercare pentru retehnologizarea hidrocentralei Vidraru, operată de Hidroelectrica, a eșuat. Licitația organizată în martie, la care fusese depusă o singură ofertă, cea a Electromontaj, lider al consorțiului, și Koncar Engineering Co.Ltd, o companie de inginerie din Croația, a fost anulată, oferta fiind declarată neconformă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *