Alarmant! 7052 de elevi nu s-au prezentat, ieri, la proba de limba română de la Evaluarea Națională. Practic, unul din 8 elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul acestui an școlar nu a venit să dea proba de limba română.

Mai mult, pe lângă cei 7.052 de elevi care au absentat, alți 15.000 de elevi care erau înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar nu au posibilitatea să dea Evaluarea Națională pentru că nu au fost înscriși de secretariate, pe motiv că „fie nu au promovat clasa a VIII-a, elevii fiind declarați repetenți, sau nu doresc să susțină Evaluarea Națională”, potrivit secretarului de stat ȋn ME, Florian Lixandru. La nivelul țarii, doi elevi au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă.

 “S-au prezentat 154.600 de absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul celor înscriși, rezultând o rată de participare de 95,63%.

7.052 de absolvenți au absentat de la această probă. S-au înregistrat două eliminări din cauza unor tentative de fraudă, lucrările elevilor aflați în această situație fiind notate cu 1 (unu)”, a anunţat Ministerul Educației., potrivit Edupedu.ro.

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *