În luna februarie, peste o sută de persoane s-au tratat gratuit la domiciliu

Chiar dacă se înregistrează o diminuare a numărului de persoane infectate cu virusul SARS – CoV – 2, Centrul de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, înființat din dorința de a preveni apariția cazurilor severe de COVID și supraaglomerarea secțiilor din spital, va continua să funcționeze zilnic, în intervalul orar 08.00 – 18.00, în pavilionul Secției Boli Infecțioase Pitești.

 

Coordonat de doamna doctor Constantin Camelia, acest centru este destinat pacienților cu forme ușoare de infecție cu virusul SARS–CoV-2 și factori de risc sau forme medii care nu necesită oxigenoterapie.

De la deschiderea Centrului de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești- 21 ianuarie 2022 – și până la finalul lunii februarie, 121 de persoane cu vârste între 30 și 96 de ani, testate pozitiv, cu forme ușoare și medii, au fost evaluate clinic de către medicul infecționist şi, după caz, imagistic şi biologic de medici specialişti. Bolnavii au ajuns la Centru cu mașinile personale, doar doi fiind transportați de ambulanțe. În urma evaluării, 14 pacienți au fost internați în cadrul Secției de Boli Infecțioase, alți doi care necesitau să rămână sub supraveghere medicală au refuzat spitalizarea, toți ceilalți, la finalul investigațiilor, mergând la domiciliu, cu tratamentul recomandat de medicul infecționist. Precizăm că pacienții au primit în mod gratuit tratamentul recomandat.

Scăderea semnificativă a numărului de cazuri noi de COVID-19 din ultima perioadă, situație înregistrată la nivel national, a determinat și diminuarea numărului de persoane care s-au adresat Centrului de Evaluare și Tratament din cadrul SJU Pitești. Astfel, în primele 11 zile ale lunii martie, 6 pacienți cu vârste cuprinse între 64 și 81 de ani s-au prezentat la Centru. Doi au apelat la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș, iar ceilalți 4 au ajuns cu mijloace proprii. În perioada 11-20 martie nu au mai fost înregistrate persoane cu teste ale căror rezultate să indice prezența virusului SARS CoV – 2 care să solicite investigații în cadrul Centrului și tratament la domiciliu. După o pauză de zece zile, ieri, 21 martie, un argeșean s-a prezentat la Centru.

Reamintim că pentru a beneficia de serviciile medicale, pacienții trebuie să aibă asupra lor cărțile de identitate și rezultatele testelor care atestă că sunt infectați cu virusul SARS–CoV-2. Sunt valabile testele RT- PCR sau testele rapide efectuate de către cadre medicale.

 

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *