Se schimbă regulile în ceea ce privește valabilitatea permiselor de conducere. Unii români vor avea permis auto valabil doar 5 ani, în timp ce majoritatea șoferilor vor fi obligați să îl reînoiască după 15 ani, în loc de 10, potrivit noilor norme UE ce urmează a fi votate.

Noi norme UE privind conducerea autovehiculelor vor fi votate de Parlamentul European în sesiunea plenară din ianuarie 2024, ceea ce va duce, apoi, la modificarea legilor din fiecare stat membru, informează B.ro. Acestea includ actualizarea limitelor de valabilitate pentru permisele de conducere și controale medicale obligatorii la reînoire.

Deputații europeni au susținut, de asemenea, trecerea la permise de conducere digitale, disponibile pe telefoane și complet echivalente cu un permis de conducere fizic.

Conform noilor norme UE ce urmează să fie votate, permisele de conducere pentru motociclete, autoturisme și tractoare trebuie să fie valabile cel puțin 15 ani, în timp ce permisele de conducere pentru camioane și autobuze trebuie să fie valabile timp de 5 ani.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *