Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti anunţă că testul Babeş – Papanicolau, ȋn urma căruia se depistează cancerul de col uterin este gratuit, în baza biletului de trimitere.

 

“Cancerul de col uterin nu are simptome şi de aceea prevenţia este cheia sănătății. Boala se poate depista uşor cu ajutorul testului Babeş-Papanicolu, o procedură simplă şi nedureroasă.

Medicii recomandă ca testul să fie efectuat anual, studiile arătând că șansele de vindecare cresc considerabil dacă boala este diagnosticată într-un stadiu incipient.

Pacientele care doresc să își verifice sănătatea trebuie să se programeze în prealabil, analiza fiind realizată în cadrul cabinetului de ginecologie din ambulatoriul de specialitate al SJU Pitești (fosta policlinică), în baza cărții de identitate, a cardului de sănătate și a unui bilet de trimitere de la medicul de familie.

Pentru programări și informații detaliate puteți suna la numărul de telefon: 0248.286.099, interior 247 (Cabinet OG), de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 12.00.”, transmite SJUP.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *