Instituțiile publice din țara noastră vor trebui să elaboreze și să implementeze un plan de acțiune în caz de cutremur, care să conțină proceduri clare pentru evitarea pericolelor ce ar putea afecta persoanele aflate în interiorul sau în preajma clădirilor administrate de acestea în cazul unui seism, după cum este prevăzut într-un proiect legislativ aflat în dezbaterea parlamentarilor.

La modul concret, proiectul de lege aflat în dezbatere la Senat vizează modificarea Legii 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor, în sensul introducerii unor prevederi ce vizează autoritățile publice.

Mai precis, pentru clădirile de interes și utilitate publică pe care le dețin, instituțiile publice vor trebui să elaboreze și să implementeze un plan de acțiune în caz de cutremur, “care să prevadă proceduri și măsuri în scopul evitării pagubelor prilejuite de producerea unui cutremur față de persoanele aflate în interiorul și proximitatea clădirilor de interes și utilitate publică”, după cum apare în document.

Această obligație va viza toate instituțiile publice, fără să conteze dacă imobilele administrate de ele au sau nu risc seismic.

În plus, reprezentanții instituțiilor publice ce administrează imobile de interes și utilitate publică vor trebui să aducă la cunoștința publicului planul de acțiune în caz de cutremur, prin afișarea acestuia la loc vizibil, prin instruirea personalului angajat, prin afișarea pe site-ul instituției etc.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *