ANAF a publicat azi ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din meditații acordate în particular de persoanele fizice. Acest ghid se adresează persoanelor fizice care acordă sau vor să acorde meditații în particular și care aleg să își desfășoare activitatea în mod individual.
Ion Dobreanu – vin, 29 apr. 2022, 12:18
Trimite pe:
Veniturile din meditaţii trebuie declarate la Fisc prin declaraţia unică. Ghidul ANAF despre cum se declară şi cum se plătesc dările aferente veniturilor din meditaţii.
Veniturile din meditaţii reprezintă venituri impozabile şi se încadrează în categoria venituri din activități independente.
Dacă persoanele fizice vor să realizeze sau realizează deja în mod individual venituri din prestarea de servicii reprezentând meditaţii au obligaţia să se înregistreze la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi să ceară autorizarea funcţionării, în condițiile OUG nr. 44/2008.
După înregistrarea în registrul comerţului şi autorizarea funcţionării, persoanele fizice au obligația de a depune declaraţia unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) la Fisc.
Dacă încep activitatea în cursul anului fiscal, persoanele fizice vor depune declaraţia unică în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *