Fostul premier Victor Ponta, trage un semnal de alarmă! România a ajuns la o datorie publică ce depășește  50% din PIB, iar țara noastră „nu mai produce nimic”.

 

„Problema principală din punctul meu de vedere e că România în ultimii trei ani nu mai produce nimic. În România nu mai există niciun producător de îngrăşăminte pentru că s-a închis AzoMureş. Nu mai există tablă, sârmă, bitum. Nu mai există cuie, nimic!

Mai avem câţiva producători de mâncare care probabil se vor închide şi ei. N-ai cum să creşti pui sau porci dacă deodată gazele şi curentul au crescut de 5-6 ori.

Lumea nu înţelege cum am sărit cu datoria la 50%. O să sărim la 100%. Noi împrumutăm banii, după care nu îi folosim. Îi dăm la salarii şi pensii, ce o fi, dar banii nu rămân în România.

Se duc pentru mere în Polonia, ţeavă în Turcia, jucării în China. Marea problemă a României este că e un fel de caritas economic în tot împrumutăm bani. Tot ne împrumută pentru că numai din dobânzi trăiesc bine băncile. Banii ăştia nu rămân în România.

Am ajuns la 50% datorie. O să ajungem şi la 80%. Noi cumpărăm produse de la alţii şi plătim dobânzi foarte mari. Ce vreţi mai bun decât atât? Aşa a făcut şi Grecia…”, a declarat Ponta, potrivit Știripesurse.ro.

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.