Ploile și schimbările de temperatură din ultima perioadă au generat o explozie de vegetație, astfel încât intervenția permanentă a echipelor Salpitflor în teren pentru întreținerea spațiilor verzi – parcuri, zone verzi centrale și stradale, zone de recreere etc. – este desfășurată intensiv.

Programul de igienizare a acestor spații și de toaletare a arborilor și a gardului viu, inclusiv în cartiere, pe spațiile publice din jurul blocurilor, este bine stabilit, însă gradul de necesitate actual depășește capacitatea personalului responsabil cu aceste acțiuni.

Din acest motiv, municipalitatea face un apel la implicare către asociațiile de proprietari din Pitești, în sensul asigurării unei întrețineri cel puțin minimale a spațiului verde din jurul blocurilor – lucrările cu grad redus de dificultate, cum ar fi cositul ierbii sau tunderea gardului viu și menținerea curățeniei – și a contribui, astfel, la o bună gospodărire a orașului. Având în vedere și efectele creșterii necontrolate a vegetației de lângă imobile – apariția insectelor dăunătoare (în special țânțari și căpușe), implicarea cetățenilor în întreținerea spațiilor verzi aferente blocurilor este cu atât mai importantă, în această perioadă.

Resturile vegetale rezultate în urma cosirii ierbii și a tunderii gardului viu vor fi strânse spre a fi ridicate de către Salpitflor, în urma solicitării asociației de proprietari, la numărul de telefon 0248 217 050.

Menționăm că, în conformitate cu H.C.L. nr. 283 din 26.08.2021, cetățenii au obligația „să efectueze și să întrețină curățenia spațiilor verzi din jurul imobilelor pe care le dețin în proprietate sau pe care le administrează, să îngrijească pomii, florile, peluzele și alte plantații și să le reamenajeze pe cele degradate”.

Vă mulțumim pentru implicare!

Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.